Hayaldi Gerçek Oldu

60 yıldır kapalı olan Yeşilbaşköy-Isparta yolu açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2012 12:23
Hayaldi Gerçek Oldu

45 km'lik yol 17 km'ye düştü.
Isparta sınırına kadar olan 6 km'lik kısmın bakımı ve 1 km'lik yeni yol yapımı tamamen Yeşilbaşköy Belediyesi tarafından yaptırılmıştır. Önümüzdeki günlerde Burdur ve Isparta Valilerimizin teşrifleri ile yolun açılışı gerçekleştirilecektir.

Yol hakkında görüşlerini aldığımız Yeşilbaşköy Belediye Başkanı Hüseyin AKINCI, "1937 yılında yapılan Ağlasun-Isparta yolu 1955'te Köroğlu Beli yolunun açılması ile kapanmıştı. Bu yol tamamen insan gücü ile yapılmış bir yoldu.

Bizim şu an yaptığımız yol tarihi Sagalassos kenti içinden geçmemektedir. Sagalassos'un 4-5 km uzağından Sagalassos'u tam karşıdan gören dağın eteğinden yeni bir bağlantı yolu yapıp Isparta sınırına bağladık. Yani yolun Sagalassos kenti ile hiçbir bağlantısı yoktur.

Bilindiği üzere Sagalassos Antik Kenti yükselen bir değerdir. Dünya kültür mirasına aday olan bir antik kenttir. 1989'dan beri kazı çalışmaları devam etmektedir. Belçika'da geçtiğimiz yıl Sagalassos Müzesi açılmış olup Sagalassos 'tan çıkartılan eserleri 100 binden fazla kişi ziyaret etmiştir. Hatta geçtiğimiz günlerde Yıldız Sarayı'nda Kültür ve Turizm Bakanımızın da katıldığı bir etkinlik yapılmıştır.

Bu yolu açmamızdaki amaçlardan biri de atalarımızın eskiden yürüyerek katırlarla Isparta pazarına gittikleri yolu canlandırmak ve 200 bin Ispartalı 'ya beldemizi tanıtmaktır. Bu yol sayesinde alternatif turizm canlandırılmış olacaktır. Yüksek rakımı sevenleri, motosiklet tutkunlarını, trekking sevenleri, manzara sevenleri bu yola davet ediyoruz.

Ayrıca her yıl yaptığımız kiraz ve alabalık festivali bu yıl 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecektir. 30 bin insanın buluştuğu festivalimize tüm halkımızı davet ediyoruz. Isparta'dan gelecekler için yeni açtığımız Gökçay- Belardı Yolu ulaşımda 30 km'lik bir avantaj sağlayacaktır." dedi.

Son olarak 'Burdur Isparta birdir, beraberdir' diyen AKINCI yol hepimize hayırlı Uğurlu olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum