Hayali Toplantılarla Halkı Kandıramayacaklar

Hayali Toplantılarla Halkı Kandıramayacaklar

Yayınlanma:
Hayali Toplantılarla Halkı Kandıramayacaklar

Belediye Başkanı Günaydın, ekonomik veriler üzerinden AK Parti’ye yüklendi. AK Parti’nin düzenlediği “Şehrim 2023”ekonomi forumuna göndermede bulunan Günaydın, “Biz belediye olarak milyonlarca borç ödedik üzerine de milyonlarca yatırım yaptık. Otellerde yapılan hayali toplantılarla ekonomi olmaz” dedi. Günaydın, rakamsal bazı veriler sunarak “Artık halkı kandıramayacaklar” ifadesini kullandı. 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün makamında bir basın toplantısı yaptı. Saat 11.00’de başlayan ve Başkan Yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantıda Başkan Günaydın, Belediye’nin borçları ve yaptıkları yatırımlar hakkında genel bilgiler verdi. 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bilindiği gibi biz MHP’li Belediye Başkanı olarak Belediye’yi devraldığımızda Belediyenin 630 milyon lira borcu vardı yani borçla devraldığımız bir belediye vardı. Şu anda 625 milyon lira artıya çıktık. 

“550 MİLYON LİRALIK

YATIRIM YAPTIK”

Bunları saymaya kalkarsak saatlerce bitiremeyiz. Gökkubbe Fuar merkezi 12 milyona yapıldı. Çay boyu ve köprülerimizde ince işçilik var. 9 köprü yapıldı. Toplamda 1,2 milyon yatırım yapıldı. Sokak hayvan bakım merkezine 1 milyon 649 bin lira masraf yapıldı. Davraz kapalı Pazar yeri 2 milyon lira. Kaldırım çalışmalarına 22 milyon lira bütçe ayrılmış. Asfalt çalışmalarına 54 milyon harcandı. Bir şirketin parasal olarak rakamları 0’dan aşağıya düşerse iflas etmiş olur. Biz bu belediyeyi 630 milyon borçla aldık. Biz o borcu sıfırladık ve üstüne kazanç elde ettik. Belediye olarak 2009 – 2018 yılları arasında 550 milyon belediye olarak yatırım yaptık.

“GIDABANK VE GİYİMBANK’TAN 

YILDA 70 MİLYON LİRA HARCIYORUZ” 

Çok şükür Isparta’da aç yatan yok. Gıdabank tüm yoksul vatandaşlarımızın hizmetinde. İkincisi; Giyimbank. Vatandaşlarımızın karnını doyurduğumuz gibi istediği elbiseyi de giymesini sağlıyoruz. Giyim banktaki elbiseler başkalarının kullandığı değil, yeni elbiselerden oluşuyor. Bizler nasıl yeni elbiseler alabiliyor ve giyebiliyorsak, onlar da giyebiliyor. Sadece yetişkinler için değil, küçük çocuklarımızın bez ihtiyacını da karşılıyoruz. 1 yılda 70 milyon lira harcıyoruz.

“DAĞLARI TAŞLARI SATMIŞLAR, 

BİZ GERİ ALDIK” 

İsim vermeden Balaman dönemini eleştiren Başkan Günaydın, “Araç parkımızı yeniledik. Bir kalemde 16,5 milyonluk araç aldık. Geçmiş zamanlardaki belediye başkanımız araçların bakımı yapılacak diye götürüldüğü İstanbul’da satılmıştı. Bizim geçmiş dönemlerde dağlarımız taşlarımız da satılmıştı. Ben geldiğimde geri almıştık. Hala daha uğraşıyoruz. Önceki dönemlerde satılan fabrikamızı alan ve satan kişilerin arasında menfaat ilişkisi olduğu görülmüş ve burada da karşı taraf mahkemeye vermiş ve 200 milyonluk tazminat ödemek zorunda kaldık. Aradan yıllar geçiyor ama hala daha çözemediğimiz zamanımız oluyor. 2. Bir fabrikayı kurmak üzereyiz. Bu fabrika günde 66 – 70 bin arasında mal üretecek. Fabrikayı kurduğumuzdan bu yana net olarak 6 milyon 700 bin lira vergi ödemişiz. Şu anda mal yetmiyor o yüzden 2. Bir fabrika şart. Malımızı en üst kaliteye çıkardık. Çok derin bir eksiden yola çıkarak geldik” dedi. 

 

“ELEKTRİK GERÇEKTEN ÇOK 

PAHALI, SANTRAL YAPTIRMIYORLAR” 

Isparta Belediyesi olarak son 2 yılda yaklaşık 20 Milyon TL elektrik faturası ödediklerini anlatan Başkan Günaydın, belediyenin kendi enerjisini üretmek için güneş enerjisi projesi olduğunu ancak izin verilmediğini söyledi. Başkan Günaydın, “Son 2 yılda sigortaya 14 milyon lira ücret ödemişiz. Maliye borcumuzu 2 yılda 10 milyon 800 bin lira olarak ödedik. Maalesef elektrik çok pahalı. Kurdurun güneş enerjilerini, neden kısıyorsunuz, neden yaptırmıyorsunuz? Ben güneş enerjisi kuracağım kısıtlıyorlar, en güzel güneş de burada. Son 2 yılda elektriğe 19 milyon 296 bin lira ödemişiz. Yaklaşık 20 milyon lira yalnızca elektriğe ödüyoruz. Emeklilerimiz toplamda 6 milyon TL ikramiye ödemesi yapmışız. Sigorta ve maliye gibi borçlarımızı 2-3 ay önceden ödüyoruz. Biz çalışma hegamonyasını ortaya atabilmek için bunu yapıyoruz. Muhalefet partisi olmak çok güzel bir olay. Milliyetçi Hareket Partisi olmak daha güzel bir olay. Bu yüzden dinamik ve diri duruyoruz. 78 çeşit yerden para kazanıyoruz ve fabrikalar kuruyoruz. Isparta’mıza hiçbir yerin yapamadığı yatırıma yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“SON 7 YILDA 74 MİLYON LİRALIK 

BORCUMUZU YAPILANDIRDIK” 

Günaydın, “2011 yılında yapılandırılan borcumuzun miktarı 74 milyon TL’ydi. Bunun geçen hafta son taksitini ödedik. Bims Blok Fabrikası’na 700 bin liralık makineler aldık. Bunu fabrikanın kendi kazancından aldık. Eski mal, bize zarar verecek aracı kullanmıyoruz. Bims Blok Fabrikası’na 4 forklift ve 4 kamyon aldık. Bir dönem buradan araçlar bakım bahanesiyle İstanbul’a gidiyordu, orada kayboluyordu. Şuanda ikinci bir fabrikayı kurma noktasındayız. Kaliteyi sağladığımız zaman yenileri geliyor. Yalıtım fabrikasının yarısı yapıldı. Onda yurt teknolojisi koyduğumuzda fiyat fark ediyor. Yeni firmalarla ilgili çalışmalar var. Ama bu konuda geç kaldık. Bu konuda beni tenkit etseler haklı görülebilirler. Ama onu da neticeye ulaştıracağız. Bims Blok’ta ürünümüz yetmiyor. Alanya, İzmir’e kadar satıyoruz. Bizim ürettiğimiz kadar kaliteli Bims Türkiye’de üretilmiyor. Bu konuda birinci Belmaş Fabrikası” bilgisini verdi. 

“ŞEKER FABRİKASI’NI 

ALMAK İSTİYORUZ” 

Hükümetin şeker fabrikalarını özelleştirme kapsamına almasının ardından Burdur Şeker Fabrikasına talip olduklarını anlatan Başkan Günaydın, ihale sürecinin tüm hazırlıklarının tamamlandığını belirterek “Şeker Fabrikası’nda ihaleye katılacağız. Ama Türkiye’de rakamlar çok yüksek gidiyor. Devletimize gidiyor helal olsun. Bizim de belirlediğimiz bir rakam var. O rakam da az değil. Onun üstüne çıkmazlarsa fabrika bizde kalabilir. Fabrikanın fizibilitesini ve stoklarını inceledik. Güzel bir fabrika. Köylünün nasıl zengin edilebileceğini inceledik. Fabrikaya giden pancarın yarısı Isparta’dan yarısı Burdur’dan gidiyor. Burada belediyenin cesaretine bakın” dedi. 

“KIRKPINAR GİBİ BİR GÜREŞ 

ALANI VE TESİSLERİ YAPIYORUZ”

Günaydın, “Isparta’ya 7 milyon getirdikleri zaman günlerce basında yayınlanıyor. Burada bir milletvekilinin de adı geçebiliyor. Geçen gün güreş meydanı ve çok maksatlı alanın ihalesi yapıldı. Orada güreşin olimpiyatını yapacağız. Yağlı pehlivan güreşini Isparta’da arşa çıkarma arzusundayız.  Yalnız 140 milyon lira otogar, 20 milyon lira Ergenekon Müzesi. Dedekorkut Müzesi de 20 milyon lira. Seçime yarım saat kalsa bile ihale yapacağız. Bizim için seçim önemli değil. O tarafı fazla düşünmüyoruz. Biz Isparta’yı nasıl dünya kültür şehri yapabiliriz diye bakıyoruz. Bu dediğim Kültür Merkezleri birkaç yıl içinde olacak. Buraya turist yağmuru olacak. Son yılda 200 milyon lira yatırım yapıyoruz. Bu rakama yatırımı bir belediye 2-3 dönemde yapamıyor. Ama biz yapıyoruz” dedi. 

“HALKI KANDIRTMAYACAĞIZ” 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ak Partinin ‘Şehrim 2023’ adı altında yaptığı  Ekonomi toplantılarını da eleştirerek; “Bunlar bu zamana kadar halkı kandırmışlar. Artık halkı kandırtmayacağız. Halkı soydurtmayacağız. Bakın bira önce sizlere ödediğimiz borçları, yaptığımız yatırımları uzun uzun anlattım. İşte ekonomi bu. İşte ekonomi böyle yapılır. Otellerde yapılan hayali toplantılarla ekonomi olmaz” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum