Hayalindeki Yönetim Yapısını Anlattı

Milletvekili Bilgiç'in hayalindeki ITSO yönetim yapısı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2013 22:15
Hayalindeki Yönetim Yapısını Anlattı

Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine ilişkin farklı bir değerlendirmede bulundu. ITSO seçimlerine ilişkin Isparta'nın önüne vizyon koyan Bilgiç, olması gereken kriterleri anlattı. Bilgiç, şu açıklamayı yaptı:

"CHP'nin açıklamasını siyasi acemilik olarak değerlendiriyorum. Sivil toplum kuruluşlarını siyaset üstü konumlandırmak gerekiyor. Şehir için ciddi manada sinerji yaratmak için böyle tutmak gerekiyor. Bir siyasi partinin aday çıkarmasını, bu tarz açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Sivil toplum kuruluşları ile siyaset ortak çalışma ile sinerji yaratır. Bunlar hizmetin çeşitli ayaklarıdır.

Burada şuna müdahil olmak lazım. Kendisini siyaset üstü konumlayabilecek bir Ticaret ve Sanayi Odası diyorum. Dinamik bir şekilde, değişik iş kollarını ve sektörlerini temsil kabiliyeti olan, sanayi stratejilerini oluşturacak, yatırmıcıya önderlik yapabilecek, dışardaki yatırımcılara kentin cazibesini aktarabilecek bir yapıdan bahsediyorum.

Böyle bir tavrı müdahale kabul ederseniz, ben de müdahalede bulunuyorum. Sizin Ticaret ve Sanayi Odanız çıkar yapmış olduğu açıklamalarla siyasi mesajlar vermeye kalkarsa ortada bir yanlışlık olur. Nitekim mevcut yönetim zaman zaman bu yanlışlığı yaptı. Hep birlikte bunlara şahit olduk. ITSO en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Isparta'da yatırım, işsizlik diyorsak, kurumlar arası diyalog diyorsak burada bir lider yapı lazım.

Isparta'da ciddi manada bu alanda mücadele verecek, siyasi söylemlerin içinde olmayacak bir yapıdan bahsediyorum. Isparta'yla yatıp-kalkacak, genç-dinamik bir kadro, başkanının kendi işlerini çözmüş, zamanının büyük bir bölümünü ayırabileceği yapı. Benim hayalimdeki yapı budur. Siyasetle doğru koordinasyon içinde olan, siyasete doğru yönlendirme yapan, siyasetçiyi Isparta menfaatleri doğrultusunda zorlayan, Ankara'dan elini-ayağını çekmeyen, oraya gerekiyorsa çadır kuran bir yapı istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum