Hayallerinizi Tasarlayın!

Siz de hayallerinizi tasarlamak ister misiniz? Cevabınız 'evet'se sizi keyif alacağınız bir yolculuğa davet ediyoruz...

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2017 09:29
Hayallerinizi Tasarlayın!

10 Yıl önce 4 arkadaşın hayalleriyle başladı her şey. Halk Eğitim Merkezi’nde çeşitli kurslara katılan 4 arkadaş hayallerinin peşinden koştu ve ortaya uyumlu bir ‘renk’ çıktı. Atölye Ochre belki de sadece bu yüzden bile bir ‘Hayal Tasarlama Atölyesi’ olarak hayat buldu.

Rabia Gülata, Medine Bardak, Sümeyye Gülata ve Esma Anlı… 4 hanım da Isparta’nın gelini. Bundan 10 yıl önce Halk Eğitim Merkezi’nde çeşitli kurslara giderken tanıştılar. Hepimiz gibi onların da hayalleri vardı. Hayallerinin peşinden koştular ve 10 yıl sonra en sevdikleri işin içinde buldular kendilerini.



Isparta’da farklı bir konseptte bir tasarım atölyesine hayat verdi 4 arkadaş. Adına da “Atölye Ochre” dediler. Ochre; neredeyse her rengin tamamlayıcısı olan uyumlu bir kökboyası. 4 arkadaşın uyumu da bu isimle perçinlendi.

HAYALLERİNİ TASARLAMAK İSTEYENLER İÇİN…
Hepsinin farklı farklı meslekleri var aslında; Medine Bardak ev hanımı, Rabia Gülata harita teknikeri, Esma Anlı Ziraat Mühendisi ve Sümeyye Gülata ise İngilizce Öğretmeni… Ama onlar tıpkı kendileri gibi hayallerini tasarlamak isteyenler için Atölye Ochre’ye can verdiler.

Rengarenk boyalar, farklı farklı ahşap objeler, dekoratif ürünler, hediyelik eşyalar, boyama şablonları… Atölye Ochre’de ahşap boyama ve tasarım üzerine aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz. Atölye Ochre kurslarına giderek tasarım öğrenebilir, hazır yapılmış ahşap ürünlerden satın alabilir, hayalinizdeki ürünün siparişini bile verebilirsiniz.



KEYİFLİ, ÜRETKEN, NİTELİKLİ VAKİT GEÇİRMEK İÇİN…
Öyle ki; Atölye Ochre’de evinizdeki, ofisinizdeki eski ahşap ürünleri getirerek onlara yeniden hayat verebilirsiniz. Hepimizin atmaya kıyamadığı bazı objeler vardır ya; işte onları yeniden kullanılabilir hale getirmek aslında sizin elinizde. Yani Ochre Atölye’nin mantığında üretmek var.

Hem keyifli vakit geçirmek, hem üretmek, hem öğrenmek, hem de el becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız kesinlikle yolunuzu Atölye Ochre’ye düşürün deriz. Kapısından girdiğiniz anda ahşabın o büyüleyici kokusu sizi adeta başka bir dünyaya götürüyor. Güler yüzlü işletmecileri sizin üretkenliğinize daha ilk iletişiminde katkıda bulunuyor.

ISPARTALILARIN İLGİLİSİ OLDUKÇA BÜYÜK
Yaklaşık bir hafta önce Iyaşpark AVM’de açtıkları sergi ile Ispartalılara bir adım daha yaklaşmış olmanın mutluluğu 4 arkadaşın da gözlerinden okunuyor. Sergideki ilgiden bir hayli memnun olmuş Atölye Ochre işletmecileri. Ispartalılar üretmeye, aktivitiye, nitelikli vakit geçirmeye aç. İşte bu yüzden de kentin önemli bir eksikliğini doldurmanın mutluluğunu yaşıyorlar.



Ahşap boyama işini daha çok kadınlara yakıştıran muhabirimiz “Sanırım kadınların ilgisi daha fazla değil mi?” diye sorunca işletmeciler birbirilerine bakarak gülümsüyor. Ve “Biz de ilk başta öyle olacağını düşünmüştük. Ama erkeklerin ilgisi gerçekten şaşırtıcı. Emeklilerden, öğrencilerden birçok kurs talebi aldık. Öyle sanıyoruz ki onlar için yeni bir sınıf açacağız” cevabını veriyor.

BU UĞRAŞ ADETA BİR ANTİ-DEPRESAN
Atölye Ochre işletmecileri ahşap boyama ve tasarım işinin aslında bir nevi terapi olduğunu söylüyor. Kursiyerler fırçaları, boyaları ve objeleri ellerine aldığında ne dert kalıyor ne tasa. Tek düşündükleri şey hayalindeki tasarıma hayat vermek. Bu haliyle bile ahşap boyama ve tasarım başlı başına bir anti-depresan oluveriyor.

Çelebiler Mahallesi’nin o otantik sokaklarına da başka bir hava veriyor Atölye Ochre… Kısa sürede bir Hobi Kafe olarak kapılarını konuklarına açmaya çalışıyor. Rabia Gülata, Medine Bardak, Sümeyye Gülata ve Esma Anlı şimdiden onun heyecanını da yaşıyor. Düşünsenize; Çelebiler Mahallesi’nin o otantik havasında, bir taraftan çayınızı yudumlayıp kurabiyenizi yerken, bir taraftan da hayal ettiğiniz ürünleri, kendi tasarımlarınızı üretiyorsunuz. Muazzam bir keyif olsa gerek.



EN İYİSİ SİZ GİDİN GÖRÜN
Atölye Ochre’nin kuruluşunda fayans döşemesi dışındaki tüm işlerini de işletmenin marifetli işletmecilerinin yaptığını söylemeliyiz. Dökülmek üzere olan mutfak dolapları, virane haldeki binanın tüm dekorasyonları onların ellerinden çıkmış. Daha fazlasını anlatmak isterdik ama; en iyisi siz uygun bir zaman yaratın ve Çelebiler Mahallesi 1414 Sokak No:25’teki Atölye Ochre’ye uğrayın.









HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.