Hayat Kurtaran Otomobiller İçin Isparta Pilot Bölge

Otomobil ile hastane arasında iletişimi sağlayan ECS (Emergency Call System), kaza sonrası hızlı ve etkin müdahale imkanı getiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mayıs 2014 23:50
Hayat Kurtaran Otomobiller İçin Isparta Pilot Bölge

Avrupa Birliği'nde 2015 yılında tüm araçlara konulması mecburi olacak Emergency Call Sistemi, Türkiye'de Antalya ve Isparta'da pilot olarak uygulanmaya başladı. Trafik kazalarına karşı otomobillerdeki güvenlik sistemlerine her gün yenisi ekleniyor.

Otomobil ile hastane arasında iletişimi sağlayan ECS (Emergency Call System), kaza sonrası hızlı ve etkin müdahale imkanı getiriyor. Sisteme ilişkin bilgi veren Turkcell Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, "Sistem trafik kazası olduğu anda 112 Acil Servis'e araçta kaç kişi olduğunu, kazanın boyutunu, araçta kimlerin emniyet kemeri taktığını, aracın bulunduğu koordinatı anında gönderecek. Böylece kazaya kaç ambulans gönderileceği, hangi tıbbi ekipmanların araçta olması gerektiği bilinecek" dedi.

MALİYET: 1000 TL

Araçtaki sim kart bütün güvenlik sistemleriyle bağlantılı olacak. Böylece kaza sonrası kaç airbag'in açıldığı bir başka deyişle kazanın boyutu bilenebilecek. Sistemin hızla Türkiye'de de uygulanabileceğine işaret eden Kulabaş, ECS'nin aylık 40 liraya 24 ay vadeyle araçlara takılabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.