Haydi Çocuklar Tarıma

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Lider Çocuk Tarım Kampı etkinliği yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2015 13:32
Haydi Çocuklar Tarıma

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Lider Çocuk Tarım Kampı etkinliği yapıldı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren İl Müdürü Cenk Şölen, "Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanlığı tarafından 81 ilde “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında bir etkinlik yapılmıştır.

Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, yapılan “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliğine, Yakaören Köyü İlkokulundan 20 öğrenci katılmıştır. Etkinlik kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Örnek Çiftliği, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ve Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğüne geziler düzenlemiştir.



Düzenlenen bu etkinlikle, beton binalar içinde televizyon, bilgisayar ve internet başında çok fazla vakit geçiren, modern hayatın getirdiği stresin sınırlarına sıkışan çocukların doğayla birlikte olmalarına fırsat tanımak, çocuklarımıza; "doğa bilinci ve çevre farkındalığı" kazandırmak, "tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek", "tarımsal faaliyetleri tanıtmak ve sevdirmek", "doğal kaynakların korunmasının önemini kavramalarına yardımcı olmak", "etkinlik, deney, gezi ve gözlemlerle çocukların tarıma ilgisi çekilmek" amaçlanmıştır" dedi.







HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.