Hayvan Barınağı İçin İlk Adım Atıldı

Isparta Belediyesi, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için somut bir adım attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Temmuz 2014 18:58
Hayvan Barınağı İçin İlk Adım Atıldı

Isparta Belediyesi, halkın güvenliğini tehdit eden sokak hayvanlarına karşı harekete geçti.

Seçim öncesinde Hayvan Barınağı yapacağının sözünü veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, somut adımlar atmaya başladı.

Eski çöplük yolunda Orman Teşkilatı'na ait 22 bin m2'lik alan Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi haline getirilecek.

Edinilen bilgiye göre, sokak hayvanlarının barınması, kısırlaştırılması ve iyileştirilmesi amacıyla yapılacak tesis için Orman Bölge Müdürlüğü'nden eski şehir çöplüğü yolunda 22 bin m2'lik yer talep edildi.

Yapılan değerlendirmeler ve incelemeler sonucunda Orman teşkilatına ait bu alan Hayvan Barınağı Projesi için tahsis edildi.

Orman Bölge Müdürlüğü, ön izin belgesini Isparta Belediyesi'ne verdi. Belediye, gereken evrakları tamamladıktan sonra kesin izin belgesi alınacak.

Orman alanının Belediyeye tahsisinden sonra Hayvan Barınağı Projesi hazırlanacak.

Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, ıslah edilmesi ve barınması amacıyla yapılacak tesisin maliyeti ise projelendirdikten sonra ortaya çıkacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum