Hayvan Hakları Federasyonundan Vali Oğuz’a Ziyaret

Kısa adı HAYTAP olan; Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık başkanlığında oluşan heyet Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2012 14:04
Hayvan Hakları Federasyonundan Vali Oğuz’a Ziyaret

Kısa adı HAYTAP olan; Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık başkanlığında oluşan heyet Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Isparta Hayvan Hakları temsilcileri de hazır bulundular.
Hayvan haklarının ele alındığı ziyarette, özellikle sokak hayvanlarına yönelik yapılacak çalışmalar karşılıklı olarak görüşüldü.

Çıtırık; “Sokak hayvanları için imdat turu oluşturduk”
Anadolu’da ‘İmdat Turu’ oluşturduklarını belirten Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık; “Sayın Valim federasyon olarak Türkiye çapında 20 dernek ve 80 temsilcilikten oluşuyoruz.

Federasyon olarak amacımız; hayvanları çöplüklere veya yaşamlarını sürdüremeyecekleri yerlere bırakılmasını önlemek ve uzak alanlara atılmamasını sağlamaktır. Sokaklardaki hayvan nüfusunu kontrol altına almanın bir yolu öldürmek, yaşayamayacağı uzak yerlere atmak, diğer bir yolu ise kısırlaştırmaktır.

Isparta halkının sokak hayvanlarına yönelik sevgi ve merhametini buradaki temsilci arkadaşlarımızdan biliyoruz. Ancak tabi ki bu tek başına yeterli değil. Biz inanıyoruz ki değerli valimizin himmeti ve desteğiyle Isparta’da çok kısa bir zamanda bir kısırlaştırma ve bakım merkezi kurulacak ve bu şekilde gariban hayvanlar yaşayamayacağı yerlere değil, kısırlaştırılarak, bakılarak uygar bir yolla kontrol altına alınacaktır” dedi.

Vali Oğuz; “Biz merhamet medeniyetinin insanlarıyız”
Hayvan Hakları Federasyonu üyelerinin yaptıkları çalışmaları takdirle karşıladığını belirten Vali Memduh Oğuz ise, hayvan hakları ile ilgilenmenin önemli olduğunu belirterek vilayet olarak her türlü katkıyı vereceklerini belirtti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Hayvan hakları konusu vilayetimizin önemli konularından bir tanesidir. Sokaktaki sahipsiz hayvanlara merhametle muamele etmek, onlarla ilgilenmek aynı zamanda sağlığa da hizmet etmek demektir. Onu bırakalım kendi halinde kalsın dediğimiz zaman insan sağlığı da tehdit edilir. Barınaklar, kısırlaştırma merkezleri bunlar çağdaş yaklaşımlardır ve aynı zamanda hem hayvanların yaşama haklarını temin etmiş olur, hem de insanlarla ilgili sağlık önlemleri alınmış olur. Bu ikisi arasındaki dengede çağdaş yaklaşımı ifade eder, arkadaşların gösterdiği gayret bu manada çok önemli.

Biz merhamet medeniyetinin insanlarıyız, bizim bütün yaklaşımlarımızda bu vardır. Hatta halk arasında ‘Yol kes, bel kes, ama insafı elden bırakma’ diye bir atasözümüz vardır. O bakımdan biz insaf medeniyetinin, merhamet medeniyetini insanlarıyız. Bu doğrultuda bu girişimin Isparta’da da olmasından dolayı büyük memnuniyet duydum.
Biz vilayet olarak her türlü desteği vermeye ve ortak çalışmaya hazırız. İlgili müdürlüklerimizle, sağlık, tarım, çevre ve şehircilik il müdürlüğü gibi bütün birimlerimizle her türlü işbirliğine hazırız. Yerel yönetimlerde gerekli katkıyı sağlayacaktır, ayrıca bu sadece Isparta şehir merkeziyle ilgili değil, tüm ilçe ve köylerimizle beraber götürürüz. Burada bugünden yarına % 100 sonuç alınır diye de beklemeyiz, çünkü burada gayret etmek önemlidir” dedi.

Ziyaret karşılıklı olarak iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.