'Hayvan Katliamı İddiaları Tamamen Asılsız'

Belediye Başkan Yardımcısı Altan Uğurlu, ilde başı boş kedi ve köpek katliamı yapıldığı iddialarını şiddetle yalanladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2012 16:00
'Hayvan Katliamı İddiaları Tamamen Asılsız'

Hayvan hakları temsilcilerinin Isparta Belediyesi tarafından geceleri kedi ve köpeklerin itlaf edilidği ve Isparta’nın katliamlar diyarı haline geldiğine yönelik iddialara yanıt Belediye Başkan Yardımcısı Altan Uğurlu’dan geldi.

Uğurlu, katliam iddialarını şiddetle yalanladı

Öncelikle Isparta Belediyesi’nin hayvan barınağı yapılmasının gündeminde olduğunu belirten Uğurlu, “Hayvan barınağı yapılabilmesi için yönetmelik ağır prosedürler içeriyor. Örneğin birinci ikinci derece tarım alanı olmayacak. Okullar, yerleşim bölgelerinden uzak olacak. Bu konuda Veteriner Müdürlüğü olarak çalışmalarımız devam ediyor. Hayvan Hakları Kurul Toplantısı’nda da bunları gündeme getirdik. Uygun bir yer arayışımız devam ediyor. O yerin yönetmeliklere uygun olması da şart. Ama belediyemiz hayvan barınağı yapacak” diye konuştu.

Geceleri başıboş kedi ve köpeklerin itlafının asılsız bir iddia olduğunu kaydeden Uğurlu, “ Başıboş gezen sokak köpekleri veteriner hekim kontrolünde yönetmeliklerce kullanılması uygun olan uyuşturucu iğnelerle vuruluyor. Köpek kısa bir süre sonra kendine geliyor. Bu köpeği mücavir alan dışında aç kalmayacağı yerlere bırakıyoruz. İnsanlara zarar vermemesi için böyle yapmak durumundayız. Ama bir tek hayvanı itlaf ettiğimizi kimse ispat edemez. Bu ilde yaşayanlar görmüyor da başka illerde yaşayanlar bunu nasıl tespit ediyor. Öyle ki toplanan köpeklerin aşıları yapılarak salınıyor. Hatta geçen aylarda ilimizde kuduz karantinası vardı. O zaman bile bir tek kedi köpek vurulmadı. Kuduza karşı aşılanarak mücavir alan dışına bırakıldı” dedi.

Başkan Yardımcısı Altan Uğurlu, bu tür iddialarla belediye yönetiminin yıpratılmak istendiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum