Hayvan Pazarı kapatıldı

Hayvan Pazarı kapatıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2018 09:24
Hayvan Pazarı kapatıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, şehir merkezinde ortaya çıkan Şap Hastalığı tehdidi nedeniyle Yazısöğüt Köyündeki Hayvan Pazarı’nı 1 ay süreyle kapattıklarını bildirdi. 

Geçtiğimiz ay Isparta merkeze bağlı Büyükgökçeli köyünde görülen Şap Hastalığı merkez Yazısöğüt Köyünde de görülmeye başlandı. Şehir merkezinde bazı hayvanlarda Şap Hastalığının  baş gösterdiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Şap tehlikesinin kendilerine bildirilmesinin ardından İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonunu hemen toplayarak gerekli kararları aldıklarını söyledi. 

TUĞRUL; “HASTALIĞIN YAYILMAMASI İÇİN 

GEREKLİ KARANTİNA TEDBİRLERİNİ ALDIK” 

Isparta Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonunun geçtiğimiz günlerde Valilikte yaptığı toplantı ile ilgili bilgi veren  Kurul Üyesi Tuğrul, Kurul olarak kendilerinin hastalığın daha fazla yayılmaması için gerekli önlemleri aldıklarını belirterek; “Bilindiği gibi geçtiğimiz ay merkeze bağlı Büyükgökçeli köyümüzde Şap Hastalığı görüldüğünün bize bildirilmesi üzerine hemen harekete geçerek ekiplerimizi teyakkuza geçirdik ve görülen vakayı en düşük seviyeye indirdik. 

“TÜM VAKALARA ANINDA 

MÜDAHALE EDİYORUZ” 

Ancak, söz konusu hastalığın bu defa Hayvan Pazarımızın da bulunduğu merkeze bağlı Yazısöğüt Köyünde görüldüğü bilgisini aldık. Bilindiği gibi, bu köyümüzde çok sayıda Besihane bulunuyor. Dolayısıyla, hastalığın yayılma oranı çok daha yüksek durumda. Gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak gerekse Belediye ekipleri olsun Isparta Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu olarak burada meydana gelen şap hastalığı vakasıyla ilgili çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 

“ŞEHİR MERKEZİNDEKİ 

TÜM HAYVANLAR AŞILANACAK” 

Bundan sonra herhangi bir hayvan hastalığı ile karşılaşmamak için şehir merkezinde bulunan bütün hayvanlar bir ay içerisinde Şap hastalığına karşı aşılanacak. Bu hastalığın kendini göstermesiyle birlikte Şap hastalığının daha fazla yayılmaması için il merkezi ve merkeze bağlı bütün hayvan işletmelerini karantina altına aldık.  

“HAYVAN PAZARI 

1 AY SÜREYLE KAPATILDI” 

Şap hastalığının patlak vermesiyle birlikte Yazısöğüt Küyündeki Hayvan Pazarını 1 ay süreyle kapattık ve bu köyümüzdeki tüm işletmeleri kapsayan alanı karantina altına aldık. Buralara hayvan giriş çıkışlarını da yasakladık. Sadece Belediye’ye bağlı Mezbahane’de hayvanlar Veteriner gözetiminde kesilebilecek” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.