Hayvan Pazarı Kapatıldı

Hayvan Pazarı Kapatıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2019 10:56
Hayvan Pazarı Kapatıldı

Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Murat Dolunay, şehir merkezinde ortaya çıkan Şap Hastalığı tehdidi nedeniyle Yazısöğüt Köyündeki Hayvan Pazarı’nı 1 ay süreyle kapattıklarını bildirdi.

Hayvancılıkla iştigal edenlerin en büyük korkusu olan Şap Hastalığı merkez Yazısöğüt Köyünde bölgesinde görülmeye başlandı. Şehir merkezinde bazı hayvanlarda Şap Hastalığının baş gösterdiğini belirten Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Enver Murat Dolunay, Şap tehlikesinin kendilerine bildirilmesinin ardından İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonunu hemen toplayarak gerekli kararları aldıklarını söyledi.

DOLUNAY; “HASTALIĞIN YAYILMAMASI İÇİN
GEREKLİ KARANTİNA TEDBİRLERİNİ ALDIK”
Söz konusu hastalığın görüldüğü bölgedeki tüm hayvanları Şap Hastalığına karşı aşıladıklarını ifade eden İl Müdürü Dolunay, kendilerinin hastalığın daha fazla yayılmaması için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Müdür Dolunay; “Şap Hastalığı görüldüğünün bize bildirilmesi üzerine İl Müdürlüğü olarak hemen harekete geçerek ekiplerimizi teyakkuza geçirdik ve görülen vakayı en düşük seviyeye indirdik.

“TÜM VAKALARA ANINDA
MÜDAHALE EDİYORUZ”
Ancak, söz konusu hastalığın bu defa Hayvan Pazarımızın da bulunduğu merkeze bağlı Yazısöğüt Köyünde görüldüğü bilgisini aldık. Bilindiği gibi, bu köyümüzde çok sayıda Besihane bulunuyor. Dolayısıyla, hastalığın yayılma oranı çok daha yüksek durumda. Gerek Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak gerekse Belediye ekipleri olsun Isparta Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu olarak burada meydana gelen şap hastalığı vakasıyla ilgili çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

“ŞEHİR MERKEZİNDEKİ
TÜM HAYVANLAR AŞILANACAK”
Bundan sonra herhangi bir hayvan hastalığı ile karşılaşmamak için şehir merkezinde bulunan bütün hayvanlar bir ay içerisinde Şap hastalığına karşı aşılanacak. Bu hastalığın kendini göstermesiyle birlikte Şap hastalığının daha fazla yayılmaması için il merkezi ve merkeze bağlı bütün hayvan işletmelerini karantina altına aldık.

“HASTALIĞIN KAYNAĞI
DIŞARDAN GELEN HAYVANLAR”
Isparta olarak bizim buradaki büyükbaş hayvanlarımızda bir sorun veya sıkıntı yok. Bu tür hastalıkların hemen hemen tamamı il dışından getirilen hayvanlardan kaynaklanıyor. Tabi, hastalıklı hayvan il içinde bu hastalığı diğer hayvanlara da bulaştırarak hastalığın yayılmasına neden oluyor.

“HAYVAN PAZARI
1 AY SÜREYLE KAPATILDI”
Şap hastalığının patlak vermesiyle birlikte Yazısöğüt Köyündeki Hayvan Pazarını 1 ay süreyle kapattık ve bu köyümüzdeki tüm işletmeleri kapsayan alanı karantina altına aldık. Buralara hayvan giriş çıkışlarını da yasakladık. Sadece Belediye’ye bağlı Mezbahane’de hayvanlar Veteriner gözetiminde kesilebilecek” dedi.

HAYVAN PAZARI DÜN AÇILMADI
Söz konusu bölgede yaşanan Şap Hastalığı tehlikesine karşı kapatılan ve normal durumlarda her hafta Çarşamba günleri açılan Hayvan Pazarı dün açılmadı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum