Hayvan Pazarı Ruhsatlandı

Yazısöğüt köyü mevkiinde bulunan Isparta Belediyesi canlı hayvan pazarı yoğun çalışmalar neticesinde 14.03.2013 tarihinde TR320000854879 işletme no ile ruhsatlandırıldı.

Yayınlanma:
Hayvan Pazarı Ruhsatlandı

Isparta Hayvan Pazarımız haftanın bir günü Çarşamba günleri kurulmakta olup, hayvan üreticileri yetirdikleri hayvanı sergilemek ve satmak amacı ile pazarımıza gelmektedir.

Pazarımıza satış amacı ile gelen hayvanların sevk evrakları ve sağlık kontrolleri Belediyemi Veteriner hekimlerince yapılıp sağlıksız ve uygun olmayan hayvanlar pazara kabul edilmeyerek bütün salgın ve paraziter hayvan hastalıkların yayılmasını engellemekte.

Bunlardan korunmak mücadele, kontrol ve eradikasyon çalışmalarını desteklemek amacı ile hayvanların sağlıklı ortamlarda alınıp satılmalarını temin etmekte ve bu yerlerin atık ve artıklarının çevre ve toplum sağlığına zarar vermesini önlemeye çalışılmaktadır.

Isparta Belediyesi canlı hayvan pazarı ruhsatlandırılıp işletme numarası alması ile birlikte İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimleri pazarda görev yapacakları içi satışı yapılan hayvanların rapor ve sevk işlemleri yerinde gerçekleştirileceğinden hayven yetiştiricileri için büyük bir kolaylık sağlanmış olacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.