Hayvan Pazarında Hareketlilik Başladı

Hayvan Pazarında Hareketlilik Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2017 19:48
Hayvan Pazarında Hareketlilik Başladı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Yazısöğüt Köyü’ndeki Canlı Hayvan Pazarında hareketlilik başladı. Hayvan satıcıları dün kurulan pazarda kurbanlıkları pazara getirdi. Vatandaşlar ise şimdilik fiyat araştırması yapıyor. 

 

Kurban Bayramı’nda dini vecibelerini yerine germek isteyen vatandaşlar her hafta Çarşamba günleri kurulan ve merkez Yazısöğüt Köyü sınırları içinde bulunan Canlı Hayvan Pazarını doldurmaya başladı. 

HAYVAN SAHİPLERİ FİYATLARDAN MEMNUN, 

ALICILAR FİYATLARI YÜKSEK BULUYOR 

Bazı vatandaşlar kurban bayramında kesecekleri hayvanlarını seçerken kimileri de kurbanlık piyasasının nasıl olduğunu sezmek için pazara geliyor. Hayvan Pazarındaki yoğunluğun Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla daha da artacağı belirtiliyor. Vatandaşlar dünden itibaren her iki seçenek için de Canlı Hayvan Pazara indiler. Genelde öğleye kadar süren ve yoğun sıcak altında sıkı pazarlıkların yaşandığı canlı hayvan pazarında bu yılda hayvan sahipleri fiyatlardan memnun fakat alıcılar ise fiyatların yüksek olduğunu düşünüyor.

“EN ÇOK BÜYÜKBAŞ 

HAYVANLAR TERCİH EDİLİYOR” 

Pazarda en çok canlı ağırlıkları 300 kilogram ile 400 kilogram arası hayvanlar tercih ediliyor. Fiyatların kilolarına göre değiştiği hayvan pazarında çoğu vatandaş kurban alma işlemlerinin fiyatların düşeceğini inandıkları için son güne bırakıyor. Besiciler ise son gün olmasının bir önemi olmadığını koyulan rayiç neyse ona göre sattıklarını ifade ettiler. Bu yılki et fiyatların yüksek olması aslında besilerin hak ettikleri bedellere ulaşmasını sağladıklarını ifade eden besiciler ise bu şekilde de alıcı zor bulduklarını söylediler. 

“PAZARDAKİ HAREKETLİLİK 

HER HAFTA ARTARAK DEVAM EDER” 

Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlıklarını satmak için gelen besiciler, et fiyatlarının yüksek olmasına rağmen taleplerin kendilerini memnun ettiğini ancak yerli üreticiye daha fazla desteğin sağlanması gerektiğini belirttiler. Pazara inen kurbanlıkların bu yıl rahatlıkla alıcılarını bulduğunu söyleyen hayvan sahipleri; “Bilindiği gibi önümüzdeki ay mübarek Kurban Bayramını idrak edeceğiz. Bayrama şurada az bir süre kaldı. Yaklaşan bayram öncesi bugün itibariyle hayvan pazarında hareketlilik başlamış durumda. İlk gün olması nedeniyle pazarımız biraz durgun ama bayrama kısa bir süre kala hareketliliğin artacağını düşünüyoruz. Bu sene pazarda üreticiler ithal mallardan tedirgin. Yerli üreticilere biraz daha destek verilmeli. Tek isteğimiz bu. Fiyatlar son zamanlarda et fiyatlarında artış olduğu için hayvanlara da yansıdı. Koyun ve büyükbaş hayvanın fiyatları şuanda yüksek. Isparta halkı küçükbaş hayvanını çoğunlukla adak olarak kesiyor, sürekli talep ediliyor. Yaz mevsimi olması nedeniyle bulundukları ülkelerden gelen gurbetçi vatandaşlarımızda pazarlara gelerek fiyatları inceliyor” dediler.

“BAYRAMA KADAR BÜTÇEMİZE UYGUN 

KURBANLIK ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ” 

Pazara gelen vatandaşlar ise, “Hayvanların fiyatları şuanda gerçekten çok yüksek. Bu rakamların günden güne düşmesini bekliyoruz. Kurban Bayramı’na kadar bütçemize uygun bir kurbanlık almayı düşünüyoruz. Şuanda kurbanlık almaktan çok sadece fiyatlarını soruyoruz. Bayramın iyice yaklaşmasını bekliyoruz” şeklinde konuştular. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.