Hayvancıların Kabusunu Meclise Taşıdı

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Isparta genelinde görülen şap hastalığı ve Şarkikaraağaç çevresinde görülen çiçek hastalığı hakkında TBMM'ye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yayınlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2016 13:36
Hayvancıların Kabusunu Meclise Taşıdı

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, TBMM'ye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yayınlaması talebiyle verdiği soru önergesinde;

Ekonomisinin önemli bir kısmı tarım, sanayi, ulaşım ve turizmin yanında hayvancılığa da dayanan Isparta, koyun, kıl ve tiftik keçisinin yanı sıra büyükbaş hayvan besiciliği de yapmaktadır. Ancak hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız son zamanlarda Isparta genelinde şap hastalığı ve Şarkikaraağaç ilçesi, Çiçekpınar beldesi ve 6 köy’de büyükbaş hayvanlarda çiçek hastalığına rastlamıştır. Karşılaşılan bu hastalık hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı o bölgede sıkıntıya sokmuş, maddi olarak zarara uğratmıştır" dedi.

Bakır Bakan Çelik'e şu soruları yöneltti;
1- Şap ve Çiçek hastalığı sebebiyle maddi olarak zarara uğrayan vatandaşlarımızın zararını karşılamak için her hangi bir çalışma yapmayı uygun görüyor musunuz?

2- Şap ve Çiçek hastalığının bölgede daha fazla yayılmaması için ve hayvancılığın olumsuz olarak etkilenmemesi için nasıl bir önlem alınmıştır?

3- Bölgede büyükbaş hayvanlarda görülen şap ve çiçek hastalığının nedenleri, sonuçları ve önlemleri hakkında hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.