Hayvancılık Ciddi Bir Yatırım Potansiyeli

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Sücüllü’de bulunan Hayvancılık İhtisas Bölgesi‘ni yerinde inceledi.

Yayınlanma:
Hayvancılık Ciddi Bir Yatırım Potansiyeli

Sücüllü Belediye Başkanı Şenel Özkanlı ile Hayvancılık İhtisas Bölgesi‘ni beraber yerinde inceleyen Çelebi, hayvancılık yatırımlarının yöreye çok ciddi bir yatırım potansiyeli kazandıracağını söyledi.

Konya-Isparta Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’ndaki sınırlamalardan kaynaklanan sorunları vurgulayan İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, hayvancılık yatırımlarında yer seçiminin önemli ve kritik bir nokta olduğunu bunun da Sücüllü Beldesinde çözülmüş olmasının yöreye çok ciddi bir yatırım potansiyeli kazandıracağını söyledi.

Çelebi, ayrıca Çevre Düzeni Planı’nın sadece hayvancılık sektöründe yatırım yapmak isteyenleri değil, kısmen diğer tarımsal üretim kollarında yatırım yapmak isteyenleri, IPARD’dan yararlanacak yatırımcıları veya kendi özel sermayesi ile girişimde bulunacak yatırımcıları da etkilediğini belirtti.

%50 ile %65 oranında hibe desteğinin altını çizen Çelebi, yatırımcıların bir an önce proje hazırlayarak Sücüllü Beldesinde bulunan “Hayvancılık İhtisas Bölgesi” fırsatından faydalanılması gerektiğini söyledi.

Sücüllü Belediye Başkanı Şenel Özkanlı, yatırımda bulunacak yatırımcılar için Sücüllü’nün büyük bir fırsat olduğunu ve ellerinden geldiğince yatırımcılara destek olacaklarını söyledi. Yapılacak yatırımların Ispartamız için büyük öneme sahip olduğunu belirten Özkanlı, yatırımcılara her kolaylığın sağlanacağını ve yatırımcılarla bizzat kendisinin ilgileneceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.