Hayvanlar İçin Bakım Evi Önersi

Hayvan Severler Derneği Grup Sözcüsü Sezin Sezgin, Isparta'da sokak hayvanlarının yakalanarak uzak yerlere bırakılmasından yakındı. Bu hayvanların kısırlaştırılarak korunması gerektiğine dikkat çeken Sezgin, sokak hayvanları için bakım evi kurulması gerek

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ekim 2012 12:46
Hayvanlar İçin Bakım Evi Önersi

Hayvan Severler Derneği Grup Sözcüsü Sezin Sezgin, sokak hayvanlarının kısırlaştırılarak korunması gerektiğine dikkat çekerek, hayvan bakım evi kurulması için Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'dan destek istediklerini söyledi.

Sezgin, "Kısırlaştırılan hayvanlar sakinleşir. Saldırgan olmazlar. Bu konuda belediyeden yardım bekliyoruz. Sokaktan toplanan hayvanlar yakalandıktan sonra uzak yerlere bırakılarak ölüme terk ediliyor. Bu merkezin kurulması halinde burada hasta, yaşlı ve ufak hayvanlar bakılacak. Hayvanların kısırlaştırılıp, aşıları yapılıp kanunda yazan şekilde yaşamalarını istiyoruz. Köylere bırakılmasını istemiyoruz. Tamamen bakım evi tarzında bir yer istiyoruz. Ormanlık bir alanlar olsun ve hayvanlar özgürce gezebilsinler" diye konuştu.

Aç ve susuz kalmayan bir hayvanın hiçbir zararının olmayacağını belirten Sezgin, "Hayvanlar için hastanelerden artık yemekler topladık. Haftanın 2 günü 7 bölgeye yemekler bıraktık. Vatandaşlar dışarıdaki hayvanlara kötü muamele göstermesinler. Aç hayvan saldırır. Hayvanlar aç, susuz kalmazsa hiçbir zararı olmaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum