Hayvanları Çipli Koruma Önerisi

Hayvanları Çipli Koruma Önerisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2018 18:47
Hayvanları Çipli Koruma Önerisi

Son günlerde sık sık gündeme gelen hayvana şiddet haberlerinin ardından Ispartalı veterinerler hayvanlar için çipli koruma sistemi önerisinde bulundu. Veteriner Hekim Emin Şenışık, konuyla ilgili bilgiler verdi.

Son günlerde sıkça gündeme gelen hayvana şiddet konusunda Isparta Belediyesi önemli çalışmalara imza atıyor. Ispartalı veterinerler de hayvanların korunması konusunda Isparta Belediyesi’ne çipli çözüm önerileri sundu.

Veteriner Hekim Emin Şenışık, “Hayvanların kaybolmaması için gereken şeyler var. Hayvanları sahiplenip daha sonra çok geçmeden ne yazık ki sokağa bırakan insanlarımız var. Deri altına yerleştirilen özel çipler ile hayvanın kime ait olduğunu görebileceğimiz bir sistem mevcut. Böylelikle sahiplendirilen hayvanların acımasızca yeniden sokağa bırakılmasından kimin sorumlu olduğunu öğrenebiliyoruz. Dolayısıyla da o hayvanı çaresizce sokağa bırakan kişilerle ilgili cezai işlemler uygulanabiliyor. Biz sayın Belediye Başkanımızdan bu konuda bir girişim bekliyoruz. Hayvanların çiplerle takip altında tutulması gerçekten bir çok avantajı beraberinde getirecek” dedi.

Sayın Belediye Başkanımızdan şunu bekliyorum; biliyorsunuz hayvanlara çip takılıyor, sahibi olduğunu bilmemiz için çip şart olması gerekiyor, böylece hayvanlar sokağa atıldığı zaman kimin olduğunu bulabilelim’’dedi.

Hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam edebilmeleri için 6 ayda bir veteriner kontrolünden geçirilmesi gerektiğini de hatırlatan Veteriner hekim Emin Şenışık, veteriner kliniklerine götürülen hayvanların hem periyodik muayenelerinin ve aşılarının yapıldığını hem de genel bir ‘check-up’ aldıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.