Haziran’da Yapılacak Seçime Gireriz

Haziran’da Yapılacak Seçime Gireriz

Yayınlanma:
Haziran’da Yapılacak Seçime Gireriz

İyi Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, birilerinin 2019 yılında yapılacak yerel ve genel seçimlere partilerinin girmemesi için çaba içerisinde olduğunu belirterek; “Ancak, biz tüm teşkilatlanmamızı tamamlayarak Haziran 2019’da seçimlere katılma vasfına erişmiş olacağız” dedi.

 

İyi Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, önceki gün Isparta’ya gelerek parti binasında partililerle buluştu. Yoğun mesaisi nedeniyle Isparta’ya çok fazla gelemediğini ifade eden Okutan, parti hakkında bilgiler verdi. Kamuoyunda çıkan ‘İYİ Parti seçimlere giremeyecek’ haberlerine de değinen Okutan, Haziran ayından sonra yapılacak her seçime girmeye hak kazanacaklarını ifade etti.

OKUTAN; “HEPİNİZİN YÜZÜNDE 

O HEYECANI GÖRÜYORUM” 

İYİ Parti’nin cesaretlilerin, kahramanların ve korkusuzların partisi olduğunu belirten Milletvekili Nuri Okutan, şunları söyledi: “Bu heyecanı hepinizin yüzünde gördüm. Partinin kuruluşunun sindire sindire yapılmasını istemiştim. Ama seçim olabilir baskısı nedeniyle biraz hızlıca yaptık. Herkese yeni bir umut olduğumuz kesin. Bugün birçok Ak Partili ile karşılaşıyoruz, bize umudumuz sizsiniz diyenler de oluyor.

“DEVLET OLMAK ÇOK 

ÖNEMLİ BİR UNSURDUR” 

Bu memleket hepimizin. Hukuk devletini işleteceğiz, hukukun üstünlüğü olacak. Güçlü olanın değil, korkutanın değil, çalan, çırpanın değil, hukukun üstünlüğü esas olacak ve hukukun kestiği parmak acımayacak. Cumhurbaşkanımız olacak. Devletin önüne düş, biz varız. Olumsuz havalarda bilhassa devleti temsil et, cumhurun başı ol biz varız. Ama siz halen bölüyorsunuz, halen toplumu öteliyorsunuz, bunun neresi birlik ve beraberlik olabilir? Toplumun gerçekten ayakta durabilmesi ve bu mücadeleleri doğru verebilmesi için önce demokratik kanalları açık tutması icap eder. Milletin beklentilerinin devlet kurumlarına, parlamentoya taşınması icap eder. Devlet olmazsa millet dağılır. Dil, din yok olur. Dil olmazsa millet olmaz. Devletin ayakta kalabilmesi için parti kimliğinin oluşmaması gerekir. Hukuk devletinin de esas olması icap eder. Bunların hiçbirisi yok. İYİ Parti’yi bir beklentiyle değil, bu gidişata dur demeye yönelik gönlü, hissi, umudu, heyecanı olanların, vatan ve millet sevgisiyle yoğurulmuş insanların bir araya gelerek bu olumsuzluğa dur demek, töreye, kanuna, vicdana uygun bir yönetim sergilemek istiyoruz.

“BİZ KİMSEYİ AYIRT ETMEDEN 

BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ” 

Şimdi erken seçim olacak mı olmayacak mı deniyor. Anayasa yazdık ya 2019’da olacak diye. En erken dönemde baskın seçimle karşı karşıya kalmayalım diye hızlıca faaliyetler yapıyoruz. Sizden ricam burada çok fazla ince hesap yapmayalım. Anayasa deşiyor da siyasi partiler kanunu değişmiyor. Siyasi partilerde şimdi siyasi oligartları var. Ben dersem milletvekilisin yoksa yok. Parti başka bir partiyle bütünleşiyor hiçbir organın haberi yok. Seçmenlerin zaten yok. Biz bütün üyelerimize ulaşacağız. Merkezle bağlantı halinde olacağız. Bir karar vereceğimizde partililerimizin görüşlerine başvuracağız. İlk hedefimiz 4 milyon üye. Bu yönde 4 milyonla bir bağlantı kuracağız ama teker teker görüşecek halimiz yok. İletişim kanallarıyla bunu yapacağız. Hem soracağız hem de merkezde ürettiklerimizi arkadaşlarımızla paylaşacağız. Karşılıklı bir otoban oluşacak, kararlarımızı da buna göre vereceğiz.

“A PLANIMIZ OLMAZSA, B 

PLANINI ORTAYA SÜRECEĞİZ” 

Biz herkesi İYİ Partili yapacağız. Yaptık, oyunu da getirip verdiler ama ona sahip çıkmadığınız da işe yarar mı? Yüzde 60 oy veriyorsunuz ama adam çalıyor. O zaman oraya sahip çıkmamız gerekiyor. Sandığa sahip çıkmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hazirandan önce seçime katılamıyoruz ama Haziran ayından sonraki seçimlere katılacağız. Genel kurultaydan sonra 6 ay geçmesi gerekiyor. Bu yüzden Haziran öncesindeki seçime katılamıyoruz. Bu aşamada da B planı ve C planımız var. İsterlerse tutuklasınlar hapishaneden seçime gireceğiz.  Şuanda A planı yürüyor. Herkes dört koldan çalışıyor. 15 Temmuz’da erken seçim olabileceğini öngörüyoruz” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.