HDP Binasını Kim Yaktı?

BBP İl Başkanı Provokasyon Var Dedi ve Adres Gösterdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2016 16:33
HDP Binasını Kim Yaktı?

2015 yılı erken seçim öncesinde Isparta’da düzenlenen teröre lanet mitingi sonrasında HDP İl binasının yakılması ile ilgili olarak açılan mahkemenin ilk duruşması gerçekleşti.

Duruşmaya sanıklardan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şener Taşören ve yaklaşık 40 kişinin avukatlığını yapan Ülkem Baş katıldı.

Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken bir açıklama yapan Taşören; “Mitingi katılanlar kesinlikle HDP il binasına saldırmamışlardır. Binanın yakılmasından önce HDP İl Başkanının, HDP Genel Merkezi ile görüşüp, görüşmediğini soruyoruz” dedi.

HDP Genel Merkezi talimatı ile yangının çıkarıldığını iddia eden Taşören, halk provoke edilmeye çalışılmıştır.

AVUKAT ÜLKEM BAŞ’A TEŞEKKÜR
Tüm sanıkların avukatlığına üstelen Avukat Ülkem Baş’a da teşekkür eden BBP İl Başkanı Şener Taşören, “Partim ve türk milliyetçileri adına Avukat Ülkem Baş’a teşekkür ediyorum. Zira bir çok avukat arkadaşlarımıza teklif götürdük. Ancak iş yoğunluğu nedeniyle kimse avukatlığımızı üstlenmemiştir. Böylesi davalarda tüm avukatlarımızın hassas davranması gerekmektedir” dedi.

2015 yılının Eylül ayında Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesindeki PKK 'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 16 askerin şehit edilmesi, 6'sının da yaralanması olayının ardından Isparta Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Pirimehmet Mahallesi'ndeki HDP binasına yürümüştü. Daha sonra ise HDP il binasının camları kırılarak, tabelası yakılmış ve binada yangın çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.