HDP'den Saldırılara Tepki

HDP Seçim bürosuna geçtiğimiz günlerde ikinci kez saldırı olduğu iddia edildi. Daha önce de HDP üyelerine seçim çalışması sırasında bir grubun saldırıda bulunduğu iddia edilmişti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2015 13:57
HDP'den Saldırılara Tepki

Dün akşam üzeri HDP'nin Bağlar Mahallesi'nde bulunan seçim bürosu önünde toplanan parti üyeleri saldırıları kınadı.

Burada bir açıklama yapan HDP Isparta Milletvekili Adayı Hazni Arslan, "Seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde, Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Isparta’da partimize seçim bürolarımıza ve seçim çalışanlarımıza yönelik saldırılar artarak devam etmektedir. Türkiye halklarının HDP’ye ve Yeni Yaşam projesine artan ilgisi, başkanlık hayali kuran iktidar partisini korkutmaktadır. Bu korku seçim meydanlarında HDP’yi açıkça hedef gösterip, düşman ilan etmek ile dışa vurulmaktadır. Bundan cesaret alan ‘’iyi çocuklar’’ saldırılarının dozunu her geçen gün artırmaktadır" dedi.

Daha önce de seçim çalışması yapan üyelerine saldırıda bulunulduğunu iddia eden Arslan, "Bilindiği üzere 4 Mayısta seçim çalışması yapan arkadaşlarımıza emniyet müdürlüğünün hemen yanı başında saldırıldı. Olay mahalinde birden fazla güvenlik kamerası oldu halde saldırganlardan hiçbiri bulunmayıp, haklarında yaptığımız suç duyurusu da sonuçsuz kalmıştır" ifadelerini kullandı.

Arslan, son saldırının polisin seçim bürosu önünde nöbet tuttuğu anda gerçekleştiğini de ileri sürerek "İlk olayın üzerinde durulmaması cesaret vermiş olacak ki 8 Mayısta seçim irtibat büromuza taşlı saldırı gerçekleştirildi. Fakat yine ilk saldırıda olduğu gibi saldırganlar bulunmadı. Dün gece yine seçim büromuza saldırı oldu. Ama ne gariptir ki bu saldırı polisin seçim bürosu önünde nöbet tuttuğu esnada gerçekleşti. Buna rağmen polis saldırıyı görmediğini ve duymadığını söylemektedir.
Bu olayda da failler bulunmazsa; saldırıların ya polis tarafından ya da polisin kolladığı güçler tarafından yapıldığı düşünülecektir" şeklinde konuştu.

Mersin ve Adana saldırılarını da hatırlatan Arslan, "Mersin ve Adana’daki bombalı saldırılar göz önünde bulundurulduğunda taşla başlayan saldırıların bombalamaya kadar vardığı görülmektedir. Bizler HDP olarak yılmayacağımızı ve AKP’nin her türlü hedef göstermelerine rağmen direniş ve mücadele azmimizden ödün vermeden çalışmalarımıza devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum