Hedef, Daha Mükemmeli

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Göller Bölgesi Belediyeler Birliği Düzenli Çöp Depolama Alanı Tesisleri’nde incelemelerde bulundu, ardından Koçtepe Köyü’nde vatandaşlarla sohbet etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2013 12:05
Hedef, Daha Mükemmeli

Çevre yerleşim yerlerinden gelenlerle birlikte günlük 300 ton çöpün depolandığı alanda konuşan Başkan Günaydın, Isparta’nın en sıcak aylarına girildiğini söyleyerek, çevreye ve insan sağlığına zarar vermemek adına hassas çalıştıklarını belirtti. Koçtepe Köyünü de ziyaret eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta halkımıza gerek sinek, gerekse koku yaşatmayacağız” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ilk olarak Çöp Deponi Alanı’nı gezdi. Öncelikle tıbbı atık bertaraf tesislerinde incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgiler alan Başkan Günaydın ardından günlük 300 ton çöpün depolandığı alana geçti. Sık sık incelemelerde bulunduğunu söyleyen Başkan Günaydın, şehrin en sıcak aylarına girildiğinden bahsetti. Mikropsuz, doğaya zarar vermeden çöplerin uygun koşullarda depolanması gerektiğine dikkat çekti.



Çöp Deponi Alanı’nda sistemli bir şekilde çalışıldığını ve depolanan çöplerin üzerlerinin yine sistemli bir şekilde toprakla kapatıldığını, uygun havalandırma bacalarının yerleştirildiğini dile getiren Günaydın, “İyi bir neticedeyiz ve daha iyiye ulaşmak için çaba gösteriyoruz” dedi.

Çöp Deponi Alanının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da incelendiğini yapılan incelemeler sonrasında geçmiş yıllarda 16 deponi alanı içerisinde birinci seçildiklerini aktaran Günaydın, “Türkiye genelinde 16 çöp deponi alanı var. Biz Türkiye’de birinci seçilmiştik. Bu zirveyi kaybetmek istemiyoruz. Çevreye önem veren bir belediye başkanıyım. Tesislerde önemli bir başarı elde edilmiştir. Her konuda olduğu gibi bu konuyu da titiz bir şekilde takip ediyorum. Bu çöp depolama alanındaki hizmetler halkımız tarafından görülmeyen hizmetlerdir. Bu hizmetlerin çevreye zarar verilmemesi adına zamanında ve bilimsel olarak yapılmalıdır. Depolama ve kapatma çalışmaları uygun bir şekilde yapılıyor.
Daha mükemmelini yakalamak için çalışıyoruz. Köylerimizin ve kasabalarımızın, ilçelerimizin çöplerini de burada depoluyoruz. Esaslı bir hizmet veriliyor. Bu çalışmalar çevrecilik açısından, önce şehrimize ve ardından ülkemize hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.




Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın depolama alanındaki incelemelerinin ardından Koçtepe Köyü’nü de ziyaret etti. Koçtepe Köyü Muhtarı Ümit Yıldırım ve vatandaşlarla buluşan Başkan Günaydın, Çöp Deponi Alanı’nın köye yakın olduğunu hatırlatarak, “Size bir koku yaşatmamak için elimizden geldiğince yoğun çaba harcıyoruz. Anında gerek deponi alanını, gerekse burayı sinek başta olmak üzere her türlü olumsuzluğa karşın ilaçlıyoruz. Köyün ilaçlanması noktasında da talimat vermiştim.



Şikayetler ister bizden kaynaklı olsun ister olmasın bu köyümüzün ilaçlaması konusunda yardımcı olacağım. Sinek, koku ve ilaçlama noktasında hassasız. Size sıkıntı yaşatmayacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.