Hedef 12 Ay Turizm

Isparta’da BAKA, üniversite, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarından oluşturulan Ortak Akıl Platformu, Isparta ve Davraz’ın turizmde gelecek vizyonu ile yol haritasının ne olabileceğini görüştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2013 10:35
Hedef 12 Ay Turizm

Isparta’nın kış, spor, kültür, eko, eğitim, doğa, inanç ve gurme turizmi için önemli bir yer olduğu vurgulanan toplantıda, ilin ekonomisi ile turizmdeki konumu ve turizmin 12 aya yayılması için yapılabilecekler ile faaliyetlerin neler olabileceği ele alındı. Gülde birlikte hareketle sağlanan somut gelişmelerin her alanda olması gerektiği belirten platform üyeleri, Davraz’ın cazibesinin artırılması için ‘Yüksek Rakımlı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi’ kurulması için çalışma yapılmasını kararlaştırdı.

Kentin öncelikleri ile çözüm önerilerinin belirlemeyi amaçlayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), Ticaret Borsası (ITB), Genç Girişimcileri Kurulu, Kadın Girişimciler Kurulu, Kent Konseyi, Göller Bölgesi Teknokenti ve işadamları derneklerinden oluşan Ortak Akıl Platformu, Ekim ayı olağan toplantısını Isparta Kadın Girişimciler Kurulu ile Sirene Davraz Otel’in ev sahipliğinde Davraz’da gerçekleştirdi.

Toplantıya; BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile yönetim kurulu üyeleri, BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Ali Galip Bilgili, Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr. Mahmut Bülbül, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar ile kurul üyeleri, TÜMSİAD Isparta Şubesi Başkanı Akın Tuna, ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, Isparta Genç Girişimciler Derneği, İl Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, IGSİAD, IGİAD, Süleyman Demirel Üniversitesi ile İl Özel İdaresi temsilcileri katıldı. Sirene Davraz Otel’in sahibi Akkanat Holding’in Turizm Grup Başkanı Bekir Akkaş, turizm alanındaki yatırımları ve Davraz’ın potansiyeli ile ilgili bilgiler verdi.

‘GÜL’DEKİ BİRLİKTELİK ÖRNEK OLSUN
Isparta Valiliği, Belediye, ITSO, BAKA, Kent Konseyi, Üniversite ve STK’ların birlikte hareket edip konuya makro plan çerçevesinde ve sistematik olarak sahip çıkmasının çok önemli olduğuna dikkat çekilen toplantıda; gülde birlikte hareket etmenin somut sonuç getirdiği ve bunun çok iyi örnek olduğu belirtildi. Tüm kırgınlıkların kenara bırakılıp, birlikte hareket etme kültürünün önemi ve birlikte hareket etme kabiliyetini turizmde de gösterilmesi gerektiği vurgulanan toplantıda; yerel yöneticiler ile sivil toplum örgütleri ve BAKA’nın birlikte hareket etmesinin başarıyı getireceği kaydedildi.

Spor, eko, kültür, doğa, inanç ve gurme turizm çeşitleri için Isparta’nın önemli bir yer olabileceğine dikkat çeken Ortak Akıl Platformu üyeleri, Davraz’ın turizmdeki önemi ve potansiyeli, Antalya’ya yakınlığı ile turizm değerleri, Davraz’da turizm sezonunun kış döneminde en fazla 3 ay olarak kalmaması gerektiği, altyapı eksikliklerinin giderilmesi konularında çözüm önerilerini paylaştı. Üyeler, Davraz’ın Antalya’ya yakın olma avantajını iyi değerlendirip, kış ve yaz sporlarına dayalı turizminin yanısıra eğitim kampları ile kongre turizmi için potansiyel olduğunu ifade etti.

Davraz’ın ‘Yüksek Rakımlı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi’ olabileceği vurgulanan toplantıda, futbol sahalarına ilave açık spor sahaları, kapalı spor salonları ile olimpik yüzme havuzunun yapılmasının cazibeyi artırarak 6 yatırımcının daha tesis kurmasını sağlayabileceği ve böylelikle Isparta’nın destinasyon olabileceği kaydedildi.

Isparta’nın mevcut hastanelerinin yanısıra yapılacak Bölge Hastanesi’nin de sağlık turizmi açısından sağlayacağı katkının önemi vurgulandı. Toplantıda, sağlık, eko, kültür, inanç, kış ile spor turizmi potansiyeliyle tarım ve ticaretin yanısıra Isparta’nın kısa vadede turizmde cazibe merkezi haline gelebileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum