Hedef 5 Milyar Dolar Ciro

SDÜ Rektör Yardımcısı ve Sağlık Turizmi İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr.M.Numan Tamer “ Türkiye için Sağlık turizminde 5 milyar dolar ciro hedefleniyor”

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2013 11:17
Hedef 5 Milyar Dolar Ciro

Türkiye’nin sağlık sektöründe özellikle nitelikli hekimleri ve modern donanımları ile gelişmiş standartlarda hizmet veren bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Süleyman Demirel Rektör Yardımcısı ve Sağlık Turizmi İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr.M.Numan TAMER, “Uluslar arası kalitede hizmet verildiği ve tedavi hizmet bedellerinin Avrupa ülkeleri ve ABD’ye göre daha düşük olduğu için Türkiye cazip ve tercih ediliyor ” dedi.

Yüksek standartlardaki kaliteli hizmetin düşük maliyetlerle alınmasının Türkiye’nin en büyük avantajı olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini savunan Prof.Dr.TAMER,coğrafi konuma da işaret etti.

Prof.Dr.TAMER, şöyle konuştu: “Avrupa, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri’ne ortalama 3-4 saatlik bir uçak seyahati mesafesinde bulunuyor olmamız, uluslararası hastaların sağlık hizmeti almak için Türkiye’yi tercih etmelerinde önemli bir faktör. Türkiye’miz ve Isparta’mız kendine has tarihi ve doğal güzellikleri ile uluslararası hastalara hem tatil hem tedavi olanağı sunan ideal bir sağlık turizmi ülkesi. Bakanlığımızın bu konudaki hedefi yılda 5 milyar dolar ciro sağlayabilmek“ dedi.

TÜRKİYE’NİN EN GELİŞMİŞ SAĞLIK ALT YAPISI AVRUPANIN EN BÜYÜK DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
Prof.Dr.M.Numan TAMER, Türkiye’nin ve özellikle Avrupa’nın en büyük diş hastanesine sahip olan Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin diş tedavisinde AB’ye göre oldukça cazip olduğunu belirterek, bunun da desteklenmesini istedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile birlikte üniversite hastanelerinin sadece bölge için değil Avrupa’nın en önemli ve donanımlı sağlık alt yapısını oluşturduğunu söyledi. Yılda yaklaşık 450 bin hastaya tedavi hizmeti sunan üniversite hastanelerinin çok çeşitli illerden ve yurt dışından hasta çektiğini ve tercih edildiği belirtti.

Yaklaşık 120 bin hastanın Isparta dışından üniversite hastanelerine geldiğini belirten Prof.Dr.TAMER, Isparta’da ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde Isparta’da mevcut bu ender alt yapı imkanlarını tanıttıklarını belirterek ISO 9001:2008 uluslar arası hastane kalite belgesine sahip olan üniversite hastanesinin şimdi dünyada ender hastanelerde bulunan ve Türkiye hiçbir üniversite hastanesinin sahip olmadığı uluslar arası JCI akreditasyonu elde etmek için çalışma başlattıklarını ve yıl sonuna kadar JCI akreditasyonunu tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Bu konuda BAKA’nın alternatif turizmin geliştirilmesi mali destek programına başvuru yaptıklarını söylerek, destek beklediklerini, BAKA’nın sağlık turizmi kümelenmesi çalışmalarını önemsediklerini belirtti.

SAĞLIK ŞEHRİ ISPARTA
Süleyman Demirel Rektör Yardımcısı ve Sağlık Turizmi İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr.M.Numan TAMER, üniversite hastanelerinde JCI uluslararası akreditasyonuna ilave olarak uluslar arası hasta ilişkileri ve sağlık turizmi birimleri oluşturduklarını söyledi.

Sağlık Şehri Isparta için üniversitenin uluslar arası bazda en gelişmiş alt yapısının tercih edildiği ve sektör temsilcileri ile işbirliği halinde Isparta’ya sürdürülebilir katma değer sağlayan sağlık turizmi konusunda Türkiye’de son yıllarda büyük gelişme kaydedildiğini belirterek, “Öncelikle stratejimiz ve beş yıllık eylem planımız doğrultusunda bu alanda rekabet edeceğimiz ve sağlık turizmi konusunda bize pazar yaratabilecek ülkeleri tespit ettik ona göre hareket planlarını sektörle işbirliği halinde uyguluyoruz,hasta kabulüne başladık” dedi.

Sağlık turizmi alanında çalışanların dil eğitimine önem vermesi gerektiğini vurgulayan Prof.Dr.TAMER, “Gelen yurt dışı hastalarımıza ilaveten komşu ülkeler ile daha sık temaslar yapmaya başladık.Daha sonra da tedavi ücretlerinin göreceli olarak üniversite hastanelerimizde daha düşük olması ve bekleme sürelerinin kısalığından dolayı Batı Avrupa ülkelerine yöneliyoruz. Hep birlikte sağlık şehri Isparta için daha fazla pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmalıyız” diye konuştu.

Sağlık turizmi icra komitesi olarak 5 yıl sağlık turizmi eylem planı çerçevesinde uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirterek üniversite hastanelerinin sağlık şehri Isparta’nın hastaneleri olduğunu ve Isparta’nın marka değeri haline geldiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum