Hedef 6 Ayda Tamamlamak

Hedef 6 Ayda Tamamlamak

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2015 11:41
Hedef 6 Ayda Tamamlamak

Isparta Belediyesi önü yeraltına 3 katlı otopark yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Fore kazıkların çakıldığı ve hafriyat çalışmalarının tamamlandığı otoparkta başlama koduna inildi. Stabilize çalışmaları pazartesi günü başlıyor ve hemen ardından yalıtım ve izolasyon işlemlerine geçilecek.

Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belli bir program çerçevesinde çalışıldığını, otoparkın 8 ayda tamamlanması gerektiğini ancak hedeflerinin bu çalışmayı 6 ay içerisinde sonuca kavuşturmak olduğunu belirtti.

Otopark çalışmalarının her an kontrollerinin yapıldığını belirten Başkan Günaydın, havaların düzeldiğini, çalışmaların bu andan itibaren daha da hız kazanacağını aktardı. Isparta merkezinin bir yer altı otoparkına kavuştuğunu ve üstünün de yine eskisi gibi park alanı olacağını dile getiren Başkan Günaydın, “Otoparkımızın üstü yine park olacak. Daha modern bir park inşa edeceğiz. Parkımızın proje çalışmaları da hazır hale getiriliyor. Otoparkımızın üzeri toprak bantı olacak. Bu alandan 11 adet ağaç nakletmiştik, bu ağaçlarımızın da tamamı tuttu. Park alanımıza yeni ağaçlar dikeceğiz. Ağaç konusunda Isparta Belediyesi olarak çok hassas ve titiziz. Bu çalışma ile hem parkı hem de yer altını kazanmış oluyoruz” dedi.

Yeraltına 3 kat olarak inşa edilecek olan otoparka hiçbir şekilde su gelmediğini bunun da sebebinin şehre kazandırılmış olan yağmur suyu altyapı çalışması olduğunu anlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Altyapı yapılmasaydı, bu otoparkı kazanamazdık. Bu otoparkımız altyapının semeresidir. Belediyemiz kontrolörleri, müteahhidimiz ve bizler aynı amaç doğrultusunda çalışıyoruz. Otoparkımız teknik, donanım ve diğer yönleriyle tamamen modern olacak. Bu konuda da çok hassasız” şeklinde konuştu.

Şehrin diğer noktalarına otoparklar yapılacağını ve bunlardan birisinin de Özel İdare eski Binasının arkasındaki alan olduğuna değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçen haftalarda burası için yapılan ihalenin ise iptal edildiğini duyururken, yeniden ihale edileceğini aktardı. Kamunun yararına olacak şekilde ihaleler gerçekleştirdiklerini belirten Günaydın, yatırımlar içinse her hangi bir maddi sıkıntının yaşanmadığını dile getirdi. ‘Isparta’mız çok büyük projeler kazanıyor’ diyen Günaydın, 4 yıl içerisinde yapılan yatırımların çok net bir şekilde kamuoyu tarafından görüleceğini ve şehrin yeni bir çehreye kavuşacağını bildirdi.

Yaptıkları çalışmalarla Isparta’nın yaşanabilir şehirlerarasında açık ara ile birinci sırada olmasının hedeflendiğini kaydeden Günaydın, “Her şey daha güzel bir Isparta için. Yapılan çalışmaların Isparta halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum