Hedef; Daha Yeşil Bir Isparta

Hedef; Daha Yeşil Bir Isparta

Yayınlanma:
Hedef; Daha Yeşil Bir Isparta

Belediye Meclisi, İmar Komisyonu tarafından hazırlanan ve yeşil alanların ağırlıkta olduğu şehrin önümüzdeki 5 yılını kapsayan İmar Programını oy birliği ile kabul etti. 

Belediye Meclisinin geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen Ocak ayı son toplantısında; Isparta’nın gelecek 5 yılında şehirdeki imari ve mimari gelişmeleri yakından ilgilendiren bir konu olan 3194 Sayılı İmar Kanunun 10. Maddesi gereğince 5 Yıllık İmar Programının görüşülmesi konusu karara bağlandı. 

KOMİSYON’DAN MECLİSE 

BİR KLASÖRLÜK RAPOR 

Meclis gündeminin dokuzuncu maddesinde bulunan; 3194 Sayılı İmar Kanunun 10. Maddesi gereğince 5 Yıllık İmar Programının görüşülmesi konusunda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Süleyman Gülboy tarafından okundu. Yaklaşık 400 sayfadan oluşan ve bir klasör dolusu rapor, meclis toplantısı öncesi meclis üyelerine dağıtıldı. Komisyon Başkanı Süleyman Gülboy, bu durumu göz önünde bulundurarak; “Komisyon raporumuzu klasör halinde meclis üyelerimize dağıttık. Onlar da rapor üzerindeki incelemelerini yaptılar. Bu nedenle raporu burada okumak çok uzun zaman alacağından raporu okunmuş gibi oylayabiliriz” dedi. Meclis Başkanı Günaydın da bu konuda Komisyon Başkanı Gülboy’un söylediğinin doğru olduğunu belirterek, komisyon raporunu bu şekliyle meclisin onayına sundu ve rapor onaylanarak meclisten geçti. 

GÜLBOY; “ŞEHRİMİZİ DAHA YEŞİL HALE GETİRMEYİ 

AMAÇLAYAN BİR İMAR PROGRAMI HAZIRLADIK” 

İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, Isparta’nın gelecekteki 5 yıllık zaman içerisinde şimdiki bulunduğundan daha güzel ve yeşil bir şehir haline gelmesi için yeşil alanlara önem veren bir program hazırladıklarını belirterek; “Gölcük ile İstanbul yolu arasında bin 800 dönümlük alanda imar çalışması yapıyoruz. İlk defa Isparta’da 35 ile 50 dönüm arasında 8 adet yeşil alanlar oluştu. 

“YENİ İMAR ALANINDA YEŞİL 

ALANLARA AĞIRLIK VERDİK”

Bu programın, iki senedir üzerinde çalışıyoruz. Bin 800 dönümlük Gölcük ile İstanbul yolu arasında imar çalışması yapılıyor. Çok geniş parseller ve adalar şeklinde yaptık.     Farklı bir imar haline getirdik. Programımızda bu ve buna benzer çok sayıda yeşil alan örneğimiz mevcuttur” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.