Hedef Engelsiz Dünya

Hedef Engelsiz Dünya

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Haziran 2015 17:01
Hedef Engelsiz Dünya

Dünya’nın engelsiz bir merkez olması için 8 ülkenin projeye katıldığı Employ platformu dün belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Türkiye’den de bu projeye ortak olan Türkiye Elektrik, Elektronik ve Benzeri Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu nezaretinde Isparta’da bir dizi ziyarette bulundu.

Federasyonun Isparta Odası Başkanı Abdullah Kaya eşliğinde Isparta turu atan heyet Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a da engelli vatandaşlar için yaptığı hizmetten dolayı teşekkür dileğinde bulundular.

Proje olarak her engelli insanlarla iş gücü piyasasının daha verimli bir şekilde birleştirmek ve bu e-platform üzerinden fikir alış verişinde bulunmak. Bu proje engelli insanların profesyonel mesleki eğitim almaları için desteklenmesi ve iş gücü piyasasıyla bütünleştirilmesinin kolaylaştırılması üzerine odaklandığı belirtildi.

Nezaket ziyareti içerisinde Günaydın’ı makamında ziyaret eden heyete Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da engelli vatandaşların şehir merkezinde cadde ve sokakları engelsiz şekilde kullanabilmeleri için azami gayret gösterildiğini dile getirirken, “kavşaklardaki trafik ışıklandırması ile birlikte sesli ikaz ve kaldırım rampaları ile görme engelli vatandaşlar için yollar hazırladık. Belediyemiz hizmet binasını da engelli vatandaşlarımızın kolaylıkla kullanabilecekleri şekle getirdik.

Belediyemize yapmış olduğumuz bu çalışmaları diğer kamu kurumlarında da uygulamak için bir duyurumuz olmuştu. Isparta Belediyesi olarak şehrimizdeki diğer kamu kurumları istedikleri takdirde binalarının başta giriş bölümü olmak üzere diğer engel sorunlarını ücretsiz olarak çözeceğimizi belirtmiştik. Sizlerin aracılığı ile bu teklifimi yenilemek istiyorum” dedi.

Belediye Başkanı Günaydın Belediye tarafından yapılan kapalı otoparklara da değinerek otopark inşaatlarımızda da engelli vatandaşlarımızı düşündük. Buradaki rampalar başta olmak üzere engelli vatandaşlarımızın kolaylıkla kullanabileceği alanlar haline getirdik. Ayrıca bu otoparklarımızı faaliyete geçirdikten sonra 96 Km bisiklet yolu yapacağız. Bununla birlikte caddelerimizde park halinde araç kalmayacağı için engelde kalmayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.