Hedef İhbara 1,5 Dakikada Ulaşmak

2013- 2014 Dönemi’ni kapsayacak şekilde Sivil Toplum Kuruluşları- Polis İletişim Paylaşım Ağı Projesi kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Mehmet Or, ’12 noktaya seyyar ve sabit MOBESE kurmak için 600 Bin TL’ye ihtiyaçları olduğunu söyl

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2013 09:47
Hedef İhbara 1,5 Dakikada Ulaşmak

2013- 2014 Dönemi’ni kapsayacak şekilde Sivil Toplum Kuruluşları- Polis İletişim Paylaşım Ağı Projesi kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Mehmet Or, ’12 noktaya seyyar ve sabit MOBESE kurmak için 600 Bin TL’ye ihtiyaçları olduğunu söyledi.

İŞTE GÜNDEM:
“- Denetimleri sıklaştırdık. Trafik kazalarında yüzde 23’lük bir azalma oldu.
- Hedefimiz ihbar edilen olay yerine 1,5 dakikada ulaşmaktır.
- Her eğitim kurumunda irtibat sorumlumuz var.
- Eğirdir’de MOBESE var ancak yetersiz. Diğer ilçelere de MOBESE kurmak istiyoruz.
- GBT ile 2 Bin kişi yakaladık. Egzoz konusunda toleransımız yok.”
Emniyet Müdürü Mehmet Or, “Yapılan trafik denetimleri ile trafik kazalarında yüzde 23'lük azalma oldu. Amacımız ceza yazıp vatandaşın cebini yakmak değil. Yaptığımız tüm işlemler eğitici ve önleyicidir” dedi.
Or, 2013-2014 yıllarını kapsayacak Sivil Toplum Kuruluşları ve Polis İletişim ve Paylaşım Ağı Projesi kapsamında Isparta Polisevi'nde kentteki işçi ve memur sendikalarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Or, burada konuşmada, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak, sendikaların emniyet müdürlüğünden beklentilerini duymak için bir araya geldiklerini belirtti. Göreve geldiği ilk günden bu yana halkla iç içe olmayı hedeflediklerini anlatan Or, tüm sivil toplum kuruluşlarının fikirlerinin de kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Halkın kendilerine destek olduğunu vurgulayan Or, her ilin kendine göre önceliklerinin bulunduğunu ancak kendileri için halkı rahatsız eden her şeyin öncelikleri olduğunu anlattı.

İHBARA 1,5 DAKİKADA GİTMEYİ HEDEFLİYORUZ
Halkın daha rahat ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmesi adına idari bürolardaki personelin üçte birini asayiş ekiplerine alarak dışarıdaki personel sayısını arttırdıklarına dikkati çeken Or, hedeflerinin vatandaşın ihbarını değerlendirecek ekibin 1,5 dakika içerisinde olay yerine gitmesi olduğunu vurguladı.

KENTTE MOBESE YETERSİZ 600 BİN TL GEREKİYOR
İl genelinde MOBESE ile çalışmalar yaptıklarını dile getiren Or, “İlimizdeki MOBESE durumu bizim açımızdan yetersiz. Bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Ayrıca 12 noktaya da seyyar ve ya da sabit MOBESE kameraları koymaya çalışıyoruz. Bunun maliyeti 600 Bin TL. Eğirdir'de MOBESE var ancak yetersiz. Diğer ilçelerimizde de MOBESE çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

GBT İLE 2 BİN KİŞİ YAKALADIK
‘Suç işleyenlerin çoğu başka illerden geliyor’ diyen Or, şöyle konuştu:
“Bu anlamda ilin çıkışlarında asayiş uygulamaları yapılıyor. Tabi burada herkes durdurulmuyor. Bizce bilinen malum şahıslar durdurulup Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılıyor.

Hangi mahalleden ne tür şikâyetler geliyorsa o mahallelerde ona yönelik uygulamalar yapılıyor. 6 aylık süreç içerisinde 90 Bin kişinin GBT'sini yaptık. Bu sorgulamalarda çeşitli suçlardan aranan 2 Bin kişi yakalandı. GBT'ler vatandaşın vaktini almıyor. Bize yardımcı olurlarsa çok seviniriz. Tüm ekiplerimize PC tablet dağıttık, GBT 30 saniyeyi geçmiyor.”

Kent genelinde ciddi anlamda trafik uygulamalar başlattıklarını belirten Or, özellikle en çok şikâyetin geldiği abartı egzozu olan motosikletlere karşı uygulama yaptıklarını, bunlara tolerans göstermediklerini kaydetti.

HER EĞİTİM KURUMUNDA İRTİBAT SORUMLUMUZ VAR
Müdürlük olarak okullara büyük önem verdiklerini dile getiren Or, her okulda bir irtibat sorumlusunun olduğunu, öğrencilerin gittiği internet kafelerde Bin 600 yakın denetim gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum