Hedef: Türkiyesiz Ortadoğu

SDÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suat Kolukırık, son günlerde polis ve askerleri hedef alan terör eylemlerinin ardında Ortadoğu'daki güç paylaşımının ve Türkiye'nin bölgesindeki rol model ülke konumunun olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2012 19:36
Hedef: Türkiyesiz Ortadoğu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nden Milletvekili Adayı da olan SDÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suat Kolukırık, Kocaeli'nin Gebze ilçesine bazı temaslarda bulundu. Kolukırık, Gebze Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aysel Kolsuz'u ziyaret etti. Gebze'de temaslarda bulunan Kolukırık, son terör olaylarına ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Türkiye'nin Ortadoğu'daki elinin zayıflatılmaya çalışıldığını söyleyen Kolukırık, "Batılı ülkeler 100 yıl önce petrolü ele geçirmek için 1. Dünya Savaşı'nı çıkarmışlardı. Bugün ise Türkiye'nin Ortadoğu'daki oyun kuruculuğu ve Avrupa'nın kaderini belirleyecek enerji hamlelerine karşı yabancı servisler terör kartını sinsice kullanmaktalar." dedi.

ÜLKE GÜVENLİK EKSENİNE ÇEKİLMEK İSTENİYOR
Türkiye'nin elini zayıflatmak isteyen uluslar arası merkezler 'güvenlik zafiyeti var' algısı oluşturarak ülkenin enerjisini kendi içinde harcaması çabasındalar diyen Doç. Dr. Suat Kolukırık, toplu şehit haberleriyle ülke gündeminin 'sivil anayasa' ve 'demokrasi' yerine 'güvenlik eksenine' çekilmeye çalışıldığını ve demokratikleşme çabalarının hedef alındığını belirtti.

TÜRKİYESİZ ORTADOĞU OLAMAZ
Kolukırık, "Türkiye'nin uzun bir aradan sonra yakaladığı istikrar ve demokratikleşme hamlelerinden rahatsız olanlar, terör eylemleriyle, yeniden şekillenen Ortadoğu coğrafyası üzerinde olamazsınız mesajı vermeye çalışmaktalar." açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum