Hedef Ülke Hindistan'a Çalışma Ziyareti

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyelerinin Hindistan'daki çalışma ziyaretleri sürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2012 18:06
Hedef Ülke Hindistan'a Çalışma Ziyareti

Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, Antalya Valisi ile BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında heyette; BAKA yönetim kurulu üyeleri, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta  ve Burdur'un İl Genel Meclisi başkanları Osman Zabun ve İbrahim EKİCİ, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç İle BAKA uzmanları Mehmet Pehlivan ve Mehmet Candan ile Burdur Mermerciler Derneği Başkanı Naci İlci bulunuyor.

Görevleri arasında "Bölgenin iş ve yatırım imkânlarının, ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak" bulunan BAKA, gelişme trendine giren ekonomik ilişkilerin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla Hindistan'a çalışma ziyareti gerçekleştiriyor. BAKA heyetinin çalışma ziyareti, Kalkınma Ajansı'nın gerçekleştirdiği Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ile Hintli işadamlarının biraraya gelip ikili görüşmeler ile önemli bağlantılar yaptığı INCOM 2012 Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı'ndan kısa bir süre sonra başladı.

BÜYÜK FİRMADAN YATIRIM KARARI

Antalya'daki INCOM 2012'ye katılan Hindistan'ın en büyük inşaat firmalarından ve ülkesinde en büyük limanının inşaatını sürdürmekte olan Earnst John Group Başkanı Dr. Earnst John ile BAKA heyeti, yemekli toplantıda biraraya geldi. Türkiye'ye hiç gelmemiş ve herhangi bir ticari bağlantısı olmadığını söyleyen Grup Başkanı Dr. Earnst John, çok etkilendiğini ve büyük memnuniyetle tamamladığı BAKA'nın organizasyonu sonrasında Batı Akdeniz Bölgesi ile yatırım ve ticaret yapma kararı aldığını belirtti. BAKA heyeti onuruna verdiği yemekte iş ve yatırım fırsatları zirvesi INCOM 2012'yi değerlendirdiklerini ifade eden John, en kısa zamanda firma yetkililerinin Antalya, Burdur ve Isparta'ya tekrar ziyaret yaparak somut işbirliklerini başlatacaklarını belirtti.

Burdur Valisi Tapsız ve Antalya Valisi Dr. Altıparmak başkanlığındaki BAKA heyeti de, Hintli firmaların bölgedeki yatırım ve ticari faaliyetlerinde kalkınma ajansı olarak her türlü desteği ve hizmeti vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Mumbai Ticaret Müşaviri Melih Sadık Aras'ın eşlik ettiği BAKA heyeti, Uluslararası Stona 2012 Bangalore Doğaltaş Fuarı'nı da ziyaret etti. Türkiye'den fuara katılan 28 firmayı tek tek ziyaret eden Burdur Valisi Süleyman Tapsız ve Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığındaki heyet, Burdur, Isparta  ile Antalya'dan katılan firma yetkililerinden Hindistan doğaltaş pazarı konusunda görüştü. Firma yetkilileri, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederken, BAKA heyeti de firmaları çalışmaları için kutladı ve başarılı sonuçlarla dönmelerini diledi.

BAKA Heyeti, ziyaret ettikleri standında Dernek Başkan Yardımcısı M. Ali ŞEKER'den Hint-Türk İşadamları Derneği faaliyetleri hakkında bilgi alındı. Burdur Valisi Süleyman Tapsız ve Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığındaki BAKA heyeti, farklı ülkelerden 521 firmanın 3 salonda stant açtığı Uluslararası Stona 2012 Bangalore Doğaltaş Fuarı'nın organizatörleri ile de görüştü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum