Hedefiniz Yaşam Boyu Ticaret Mi?

SDÜ bünyesinde kurulan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) konuyla ilgili özel eğitim kurumlarını deyim yerindeyse çileden çıkardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2013 17:18
Hedefiniz Yaşam Boyu Ticaret Mi?

SDÜ bünyesinde kurulan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) verdiği özel kurslar, mesleki eğitimlerle adeta kentin özel eğitim kurumlarının ayağına kurşun sıkıyor.

Konuyla ilgili faaliyet yürüten özel eğitim kurumları, SDÜ’nün özellikle son dönemde ticari faaliyetlere ağırlık verdiğini ve bu nedenle haksız rekabet ortaya çıktığını kaydederek “SDÜ gibi bir eğitim kurumunun sırf ticari faaliyetler ekseninde kendisini şekillendirme gayretini hayretle ve üzülerek izliyoruz. Biz SDÜ’den yaşam boyu eğitim beklerden bu anlayışın altına bürünüp, yaşam boyu ticarete kendisini adadı” görüşünü savundular.

Kendilerinin vergi, maaş, sigorta, fiziki ortam gibi bir çok yükün altında olduğunu kaydeden özel sektör temsilcileri “SDÜ’nün maddi ve manevi tüm imkanları ticari faaliyetler için değil üniversiteyi tercih eden öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması için kullanılmalı. YBEM Isparta’da mevcut iş yapan özel eğitim kurumlarının yaptığı işler yerine illa bu işin ticaretini yapacaksa Isparta’da olmayan eğitim konuları hakkında çalışmalar yapmalı. Böyle giderse Isparta’da faaliyet gösteren bir çok eğitim kurumu bundan çok büyük zarar görecek.

Üniversite bir ticarethane mantığı ile çalıştırılıyor. Sayın hocamız gerçekten iyi bir işletmeci. Ama kendisi sadece bu yönünü öne çıkararak kentin ekonomisine kurşun sıkıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum