Hedefler Büyüdü

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Isparta’nın ilçelerinde de sporu yaygınlaştırdıklarını belirterek bu anlamda hedef büyülttüklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2014 16:17
Hedefler Büyüdü

Gevrek, ilin güçlenen alt yapısıyla beraber kazanılan başarıları dile getirdi. Çalışmaları ve elde edilen sonuçları anlatan Gevrek şu şekilde konuştu; Bir Ispartalı olarak bizim zamanımızda sporu seven insan sayısı bizim göreve geldiğimiz yıllarda maalesef azalmıştı. Geldiğimiz günden itibaren mevcut spor alt yapısının oluşturulmasını noktasında antrenör alımı, spor yapılacak mekanların oluşturulması, malzeme eksikleri temin edilmesi konusunda üzerimize düşeni yaptık. Arkasından sporcu potansiyeli ve Isparta’nın genç nüfusu oldukça fazla. Bizde elimizden geldiği kadarıyla antrenör temini yaptık ve tesislerin hazır hale getirilmesinden sonraki süreçte büyük görev antrenörlerimize düştü.

Antrenörlerimiz de kısa süre içinde birçok branşta önemli başarılar kazandı. Buna örnek vermek gerekirse; geçen sene bahar aylarında tüm beldelerimize, ilçelerimize ve köylerimize bayan ve erkek güreş takımı kurmak maksatlı tarama yaptık. Bu taramanın sonucunda 80 tane çocuğumuzu tespit ettik. 80 çocuğumuzun velilerini de kan ederek ilimize en yakın olan Atabey ilçesine yatılı bölge okuluna nakillerini alarak, bayan özellikle de küçükler bayan güreş takımını kurduk. 8 ay gibi kısa bir sürede antrenörlerimiz eşliğinde çalışan bayan sporcularımız katıldıkları ilk büyük şampiyonada büyük derece elde etti ve Türkiye şampiyonu oldular. Çocuklarımızın 7 tanesi milli takıma davet edildi. Bizim için bu gurur kaynağı”

Sporda engel tanımadıklarına da değinen İl Müdürü Murat Gevrek; “Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda Isparta’yı temsil eden 3 sporcunun üçü de şampiyon oldu” diyerek, şu şekilde devam etti; “ İlimizde ben göreve başlamadan önce de kayak, halter ve okçulukta belli bir başarılar varken biz buna ilaveten Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’na katılan 3 çocuğumuzun üçü de şampiyon oldu. Bu da 6 ay gibi bir çalışma sonucunda kazanıldı. Şuan da yine küçük ve yıldızlarda Türkiye Şampiyonu olan çocuklarımız var. Bu çocuklar her gönderdiğimiz şampiyonadan derece ile dönüyorlar. Bundan dolayı ki 2013 yatırım planında toplam 6 ile yapılacak müstakil uluslararası atletizm sahasının bir tanesi de şuan da yatırım programımızda. İnşallah önümüzdeki sezon teslim alacağız”

Aktif olmayan spor branşları hakkında ise eksikliklerin giderilmesiyle beraber elde edilen başarıları da dile getiren Gevrek, “Olmayan branşları ilave ettik; mesela aktif olmayan branşımızdan boksu açtık. 13-14 aylık bir çalışma sonunda bir kızımız hem Isparta’yı hem ülkemizi başarıyla temsil etti. Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan sporcumuzun başarısı da bizleri mutlu etti” dedi.

Okçulukta kendini kanıtlamış bir sporcu olan Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Bilimleri Bölümü öğrencisi Elif Begünhan Ünsal, Türkiye’de bir ilke imza attı. Gururlandıran başarıyı anlatan Murat Gevrek, sporcunun 2005 yılından bu yana katılmış olduğu ulusal ve uluslararası şampiyonalarda Isparta’yı ve ülkemizi başarıyla temsil ettiğini söyleyerek, Ünsal’ın Türk Okçuluk tarihinde ilk defa finallere kalan ve dünya 4.lüğü elde eden tek bayan sporcu olduğunu vurguladı ve bunun dışında alt nesillerden gelen Salih Ürem’inde Türkiye dereceleri olduğunu belirtti.
Son olarak başlıca hedefin her çocuğun bir spor dalı ile uğraşması gerektiğini savunan Gevrek “Her çocuğumuzun hayatının bir döneminde mutlaka herhangi bir spor branşı ile tanışmasını çok arzu ediyorum.

Özellikle küçük yaş gruplarında çocuklar sporla tanışmamış ise ilerleyen dönemlerde spora bakış açısı zayıf. Bu yüzden biz bu yıl yaz spor okullarında ciddi manada çalışmalar yaptık ve her çocuğumuzun sporun bir dalıyla tanışmasını sağladık” diyerek sözlerine noktayı koydu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum