Hekime Şiddete Ceza Yağdı

Isparta Kamu Hastaneleri Birliği, ilimizde hukuki yardım verilen şiddet mağduru sağlık çalışanlarının sonuçlanan davalarını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ekim 2013 13:07
Hekime Şiddete Ceza Yağdı

Sağlık ortamında hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının son yıllarda artış göstermekte olduğu belirtilen açıklamada, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında 'Sağlıkta Şiddete Sıfır Tolerans Kampanyası' başlatan Sağlık Bakanlığı'nın temel hedefi; Sağlık çalışanlarımızın güvenli ortamlarda ve yüksek motivasyonla çalışmasının sağlanmasıdır denildi.

Yapılan açıklamada, ‘Isparta İli Kamu Hastaneleri Birliği olarak şiddetin her türlüsüne karşı çıkarak maruz kalan sağlık çalışanlarımızın yanında olmayı hedefledik. Bu bağlamda birliğimize bağlı hastanelerimizde şiddete maruz kalan çalışanlarımıza gerekli hukuki desteği vererek yanlarında olmak üzere şiddete maruz kalarak mahkemelere başvuran çalışanlarımızın hukuki süreçlerinin takipçisi olduk. Isparta İli Kamu Hastaneleri Birliği olarak tüm sağlık çalışanlarına uygulanan gerek sözlü gerekse fiziki şiddete karşı olduğumuzu maruz kalan personellerimizi yanında olmaya devam edeceğiz’ denildi.

İŞTE SONUÇLANAN DAVALAR
1) Birliğimize bağlı Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisinde görevli hemşire A.T acil serviste hasta yakını A.Y tarafından hakarete maruz kalmış, Isparta adliyesi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından görülen dava sonucunda, hemşire A.T ye hakaret eden hasta yakını A.Y 'nin 5 yıl boyunca' denetimli serbestlik tedbirine' tabi tutulmasına,365 gün esası ile 7.080.00 adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

2) Birliğimize bağlı Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin 22/05/2013 tarihli acil nöbeti esnasında acil serviste görevli N.E.T, S.D, K.Y, Ö.K,H.K, E.Y, F.Y'A hakaret eden Y.P ile ilgili Isparta Sulh Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın sonucunda Y.P suçlu bulunmuş, 5 yıl süre ile 'denetimi serbestlik tedbirinin uygulanmasına, 365 gün esası ile 8.840.00 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

3) Birliğimize Bağlı Isparta Devlet Hastanesi'nde doktor olarak çalışan A.T.A'ya hasta olarak başvuran ve hakaret eden, görevini yaptırmamak için direnen A.T'nin Isparta Sulh Ceza Mahkemesi tarafından görülen davasında hasta A.T'nin suçun işleniş şekli, konusu, önem ve değeri nazara alınarak 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmış, 365 gün esası ile 7.080.00 TL adli para cezası verilmiştir.

4) Birliğimize Bağlı Isparta Devlet Hastanesi acil servisinde 26/04/2013 tarihinde meydana gelen olayda acil servis doktorlarından Y.S acil servise hasta olarak başvuran M.Z tarafından hakaret ve tehdit edilmek suretiyle şiddete maruz bırakılmış Isparta Sulh Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada M.Z 'nin 365 gün esası ile 7.080.00 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

5) Birliğimize bağlı Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisinde 06/06/2013 tarihindeki acil nöbeti esnasında hasta yakını B.A.U tarafından 'hakaret ve tehdit' e maruz bırakılan Doktor N.B.E'nin Isparta Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davasının sonucunda hasta yakını B.A.U. 5 yıl süre ile 'denetimi serbestlik tedbirine', 365 gün itibari ile 6.080.00 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

6) Birliğimize Bağlı Isparta Devlet Hastanesi acil servisinde doktor olarak çalışan G.Ü.K. 30/12/2012 tarihli nöbetinde acil servise hasta olarak başvuran M.K. tarafından tehdit edilmek suretiyle şiddete maruz bırakılmış, Isparta Sul Ceza Mahkemesinde görülen davanın neticesinde hasta M.K'nm 30 tam gün sayısı ile 500 T.L adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.