Helal Gıda İsrail’e Mi Emanet ?

SDÜ Muhsin Ertuğrul Konferans salonunda bir konferans veren TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, “Uyanalım artık arkadaşlar, Türkiye’nin helal gıda işini ABD ve İsrail almak istiyor. Standartlarınızı biz belirleyelim diye kuyruğa girdiler” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Aralık 2012 11:59
Helal Gıda İsrail’e Mi Emanet ?

İş dünyasındaki gelişmeler ile ilgili portföyünü SDÜ’deki öğrenciler ve hocalar ile paylaşan TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, markalaşma, işletme, istihdam, sektörel analiz, özel yayınlar, kariyer günleri, sosyal sorumluluk projeleri gibi donanımları hakkında konuklara bilgilerini aktardı. Aynı zamanda Gazi Üniversitesi öğretim üyesi olan Sert, Üniversitelerin artık sadece bilim dünyasında değil, iş dünyasında da söz sahibi olduklarını, SDÜ’nün de girişimcilik konusunda Türkiye’nin en başarılı üniversitesi olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü, “Artık Türkiye’nin hedefleri olan bir ülke olduğu gerçeğini kimse yadsıyamaz. Bugüne kadar hiçbir hedefimiz yoktu. Ama şimdi bir 2023 hedefimiz var. Bizim tek sermayemiz var, o da yetişmiş insan gücüdür. Yani sizlersiniz. Türkiye’deki ihracata yapan 50 bin firmayı 10 yıl içinde 250 bine çıkaramazsak 10 yıl sonra diğer dünya ülkelerinin arasında 400 bin dolarlık ihracatta kalırız. Artık ticaret adamları, iş çevreleri, iş dünyası üniversiteler ile kol kola girmelidir. Türkiye dünyada son 6 yılda yüzde 8’lik bir büyümeyi yakalayan tek ülkedir. Bu büyüme sadece hükümetin başarısı değil sizlerin yani hepimizin başarısıdır” şeklinde konuştu.
TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, “Uyanalım artık arkadaşlar, Türkiye’nin helal gıda işini ABD ve İsrail almak istiyor. Standartlarınızı biz belirleyelim diye kuyruğa girdiler” dedi.

Konferansta kendisini dinlemeye gelen öğrenciler arasında birinin gazi diğerinin de şehit çocuğu olduğu anlaşılan 2 öğrenciye başkan Sert, 2 günlük İstanbul tatili, otel, uçak, barınma, konaklama vs. tüm masraflarını üstlendiğini belirtmesi üzerine salonda duygusal anlar yaşandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.