Hem AK Parti'yi Hem MHP'yi Hedef Aldı

ITKM Tartışmalarına CHP'de Katıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2018 11:50
Hem AK Parti'yi Hem MHP'yi Hedef Aldı

Yılan hikâyesine dönen ITKM konusunda AK Parti ve MHP arasında süren tartışmaya CHP’de katıldı. İl Başkanı Ahmet Kürkçü, “Birileri kayıkçı kavgası yapadursun. Halkımız sabretsin; bu sorunu CHP’nin yerel yönetiminde biz çözeceğiz” dedi.

AK Parti ve MHP arasında bir süredir devam eden Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi tartışmasına Cumhuriyet Halk Partisi’de katıldı. CHP Isparta İl Başkanı Ahmet Kürkçü, yaşanan tartışmaları gülümseyerek izlediklerini belirterek “Şimdi birileri kayıkçı kavgası yapıyor. Sonra söylediklerinden pişman olup, milli mutabakat falan geliyor akıllarına. Ama halkımız bu yaşananların bir kayıkçı kavgasından ileriye gitmediğini çok iyi biliyor” dedi.

ITKM’nin yerel yönetimler tarafından sorunlar yumağı haline getirildiğini ileri süren CHP Isparta İl Başkanı Kürkçü, “Yerel yönetimler bugüne kadar çözmek bir yana sorunlar yumağı haline getirdiler ITKM’yi. Halkımız, esnafımız mağdur edildi. Bugün çözülecek, yarın çözülecek diye vatandaşlarımız oyalandı. Kaynaklarımız, zamanımız çarçur edildi. Bunların kavgalarının kazananı yok. Kaybedeni ise bütün Isparta” diye konuştu.

Demokrat Muhabirine konuşan Kürkçü, “CHP bütün örgütleriyle, bütün gücüyle seçimlere hazırlanmaktadır. Biz bu kentin sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları çözecek projelerimiz var. Bu anlamda Isparta halkına biraz daha sabretmelerini öneriyoruz. 2019 yılında CHP’nin yerel yönetiminde ITKM sorunu da trafik sorunu da sosyal ve ekonomik sorunları da çözülecek” şeklinde konuştu.

AK Parti ve MHP arasındaki ‘Cumhur İttifakı konusunu da değerlendiren Kürkçü, “Onlar çıkar ittifakları yapadursun. Biz ittifakımızı milletimizle yaptık. Türkiye’yi ve Isparta’yı güzel günler bekliyor” dedi.

CHP Isparta İl Başkanı Ahmet Kürkçü, ulusal gündemi de değerlendirdi. Dışarıda başarılara imzasını atan hükümetin içerideki yangının farkında olmadığını savunarak “İktidar Afrin başarısından dolayı bir tür zafer sarhoşluğa yaşıyor. Ama içerideki zam yağmurlarına aldırış edilmiyor” dedi.

Başkan Kürkçü açıklamalarında şunlara yer verdi: “Malumunuz 35 gündür millet olarak, devlet olarak Afrin’e kitlendik. Afrin’i kontrol altına aldık Ancak kendi ülkemiz kontrolden çıkmaya başladı. Ekmeğin gramajı düşürüldü. Benzine otomatik zamlar yapıldı. Emekliden ve çalışandan kesilen % 20’lik ilaç katılım payı iki kat daha zamlandı. Banka faizlerine dur diyen çıkmadı. Dev ilaç firmaları bankalar Afrin harekâtını savaş nedeni sayıp ülkedeki istikrarın bozulmasına neden oluyorlar. 32 gün içerinde üretim yavaşladı. İthalat fırladı şeker fabrikaları kapatılmaya başlandı. Pancar üretimi durdu. Hükümetin açıkladığı TÜFE vatandaşın sırtında KÜFE haline geldi. Piyasalar denetlenemiyor. İşveren kesimine karşı yaptırım uygulanamıyor. Bakanlarımız ve vekillerimiz işverenlere karşı insiyatif kullanamıyor. Bunlarda kamunun hızla çalışamamasına neden oluyor. Bu gidişin önüne geçmenin vakti gelmiştir”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum