Hem Balaman'a Hem Vali Oğuz'a Yüklendi

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'in Sav Kasabasında meydana gelen kötü kokunun Isparta Belediyesi Sıvı Atık Arıtma Tesislerinden meydana geldiğini ileri sürmesinin ardından başlayan tartışma hız kesmeden devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2013 16:26
Hem Balaman'a Hem Vali Oğuz'a Yüklendi

Tartışmalar Belediye Meclisine de sıçradı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Isparta-Antalya karayolu üzerinde yer alan Sav Kasabasında meydana gelen kötü kokunun Isparta Belediyesi Sıvı Arıtma Tesislerinden kaynaklandığı yönündeki tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel’in gündeme getirdiği konu dünkü Belediye Meclisinde de tartışma konusu oldu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın meydana gelen kokunun sıvı arıtma tesislerinden kaynaklanmadığı yönünde bir açıklaması olduğunu hatırlatan AK Parti Belediye Meclis Üyesi İsmail Tanışman, “Kasamızda 15 milyon var. Bu sorunu nasıl çözebiliriz” dedi.

Kokusunun büyük kısmının sıvı arıtma tesislerinden kaynaklanmadığını ifade eden Belediye Başkanı Günaydın, “Deri organize sanayi bölgesinin arıtması yeni çalışmaya başladı. Yaz aylarındaki o kokunun büyük bir çoğunluğu oradandı. Ben koku bizden kaynaklanmıyor demedim. Kokunun bir kısmının bizden kaynaklandığını söyledim. Deri Organize Sanayi Bölgesindeki arıtma yeni çalışmaya başladı. Çünkü bugüne kadar oradaki arkadaşlarımızın da işleri çok iyi değildi. Onun için çalıştıramadılar. 15-20 kişi aldı. 70 arkadaş vardı dağıldılar. Yazık oldu. Kışın koku olmuyor da yazın kötü koku oluyor. Onun en büyük nedeni de Deri OSB’nin çalışmaması idi” diye konuştu.

Belediye eski Başkanı Hasan Balaman döneminde sıvı arıtma tesisine konusunda uzman olmayan kişilerin görevlendirildiğini belirten Başkan Günaydın, “ O dönemde arıtma harap edilmiş. Milli servet yok edilmiş” dedi.
Kokunun tam anlamıyla giderilmesi için ikinci ünitenin kapasitesinin artırıldığını ifade eden Yusuf Ziya Günaydın, “Şu an kısmi çalışıyor ama 2 ay içinde tam kapasiteli çalışacak” dedi.
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Mobilyacı veya pergolalarda görevli arkadaşlar oraya görevlendirilmiş. Tabi ana kumanda merkezinde ışıklar yanıyor. Oradaki arkadaş bilmiyor tabi ne yapılacağını. O nedenle oradaki atıklar bacalardan dışarı çıkıyor, akıyor. Haliyle koku da yayılıyor. Ben orayı iyi bir dönemde teslim etmiştim. Ancak gelir gelmez de kötü durumda olan tesisi hemen çalıştırdık. İcra kıskacında olan belediye oraya da yetişmeye çalıştı. Çalıştı ancak tam kapasite verim veremedi. Onun için ikinci üniteyi de harekete geçiriyoruz. Orada bazı yenilenmeler yapıyoruz. Yenilenmelerin yapıldığı takdirde yüzde 90 oranında çalışacağını tahmin ediyoruz. En azından çevre mühendislerinin görüşleri o yönde. İkinci ünitenin kapasitesini artıyoruz. Böylelikle bizden kaynaklanan o koku ortadan kalkacaktır. Bu yapılması gereken bir durumdur. Çalışmalarımız yapılıyor. Arkadaşlar bu konuyla ilgili sürekli toplantı halinde. Hatta Belediye Başkan Yardımcım Aydın Şanlıtürk’ü de bu işe görevlendirdim. 1-2 ay içerisinde sorunun çözümüne ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Tabi kolay olmuyor. Oranın 60-65 bin elektrik parası geliyor. Ama biz orada yapacağımız çalışmayla kendi elektriğimizi de kendimiz üreteceğiz” diye konuştu.

Vali Memduh Oğuz’un konuyla ilgili yerel basına yaptığı açıklamaya da değinen Günaydın, “Vali bey sürgünler oraya gönderiliyor demiş. Ben oraya itilmiş, atılmış adamları göndermiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum