Hem Cemaatçi Hem Atatürkçü

Isparta Valiliği görevindeyken, yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Memduh Oğuz, katıldığı bir televizyon programında “Hem Cemaatçiyim, hem Atatürkçü” vurgusu yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2013 15:17
Hem Cemaatçi Hem Atatürkçü

Isparta Eski Valisi Memduh Oğuz, valilik makamındayken yaptığı açıklamlarla adından sıkça söz ettirdi. Bazı çevrelerde hayranlık uyandıran Oğuz, bazı çevrelerden ise sert tepkiler aldı.

Valilik görevinin bitmesine sayılı günler kala Eğirdir’in Barla beledisinde Said-i Nursi’nin bir dönem yaşadığı evi kamu kaynaklarıyla restore ettirmesi ve açılışını yapması da Oğuz’un tartışmalara neden olan icraatlarından birisi oldu.ajans32

Geçtiğimiz gün özel bir televizyon kanalında yayınlanan Objektif programına canlı telefon bağlantısı ile katılan Memduh Oğuz, eleştirilere cevap verdi.

GERÇEK BİR ATATÜRKÇÜYÜM
İktidara yakınlığı ile tanınan Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ve CHP’ye yakınlığı ile tanınan gazeteci Barış Yarkadaş’ın da stüdyo konuğu olduğu ve Kadir Çelik’in moderatörlüğünü yaptığı programda çok tartışılacak ifadeler kullanan Memduh Oğuz, “Ben Fethullah Gülen Harekeyakınım, Mahmut Hoca Efendi Hareketi’ne de yakınım… aynı zamanda da gerçek bir Atatürkçüyüm” dedi.

KİMİNLE MUHATAP OLDUĞUNUZU BİLİN
Programa telefon bağlantısı ile katılan Memduh Oğuz, “Ben 1971 yılından beri Türk idaresinin içerisindeyim. Bunu programa katılan arkadaşlarımız kiminle muhatap oluyor, bilsinler diye söylüyorum. 5 vilayette valilik yaptım. Doğuda kaymakamlık yaptım. Kritik görevlerde bulunmuş bir kardeşinizim” dedi.

EN AZ 5 MİLYON KİŞİ SAİD-İ NURSİ’YE SAYGI DUYUYOR
Oğuz, “Mustafa Kemal’e duyulan saygı kimsenin tekelinde bulunamaz. Mustafa Kemal’e bağlılık konusunda kimseden de ders almam. Atatürkçülüğüm konusunda da kimseyi tartışmam. 3 dedem Çanakkale’de şehit oldu. Şehit torunuyum. Milli ve manevi değerlerimizi ayaklar altına aldıramayız. Said-i Nursi Hazretleri bizim için bir değerdir. Sabahattin Ali de öyledir. Sabahattin alinin bütün eserlerini 18 yaşımda okudum. Türkiye’de 5 milyon kişi Said-i Nursi’ye saygı duyuyor. En az rakam budur. 5 milyon kişinin hatırı vardır. Elimizin tersiyle itemezsiniz bu 5 milyon kişiyi” dedi.

ŞAHIS KAYNAĞIYLA YAPSAYDIK DEĞERİ OLMAZDI
Gazeteci Barış Yarkadaş’ın “Said-i Nursi’nin bir dönem kaldığı iddia edilen bir evin kamu kaynaklarıyla restore edilmesine karşıyım” eleştirilerine de cevap veren Memduh Oğuz, “Eğer bunu şahıs kaynaklarıyla yapsaydık, değeri olmazdı. Bu devletle milletin barışmasının bir ayağıdır” ifadelerini kullandı.

FETHULLAH GÜLEN HAREKETİNE YAKINIM
Rasim Ozan Kütahyalı’nın Memduh Oğuz’a destek verdiği, Barış Yarkadaş’ın ise eleştirdiği programda Memduh Oğuz, “Barış beyin beni tanımlama hakkı yok. Benim kendimi ifade etme hakkım var. 41 yıllık mülki idare tecrübesiyle konuşan bir insanım. Fethullah Gülen hareketine de yakınım, Mahmut efendi hareketine de yakınım. Mehmet Sait hazretlerinin hareketine de yakınım. Hiç kendimi saklamadım. Aynı zamanda gerçek bir Atatürkçüyüm. Atatürk’ü en iyi tanıyan insanlardan biriyim” dedi.ajans32

CUMHURİYET’İN İSTEDİĞİ MANADA ATATÜRKÇÜYÜM
Yeni Türkiye - Eski Türkiye tartışmalarına da katılan Oğuz, “Yeni Türkiye dayatmalardan uzak olacak. Devlet vatandaşıyla barışık olacak. 5 milyon kişinin hürmet ettiği birisini ayaklar altına alamazsınız. Said-i Nursi milli kültürümüzde var mı yok mu? o önemli. Tartışmaya gerek yok ki. Benim bulunduğum vilayette yaşamış, orada bir izi var. Bu iz sosyal hayatımızda yer tutuyor. Dünyanın bütün medeni ülkelerinde bu böyledir. Bir isim bir iz bırakmışsa ona sahip çıkılır. Barış bey Said-i Nursi hazretlerini beğenmiyor olabilir. Yeni Türkiye’de vatandaşlar hem çağdaş olur, hem 5 vakit namaz kılar. Yeni Türkiye’de insanları kalıba sokma hakkı yoktur. Ben Cumhuriyetin istediği manada bir Atatürkçüyüm. Aynı zamanda boğazından haram lokma geçmemiş bir Türk idarecisiyim” şeklinde konuştu.ajans32

O PROGRAMI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum