Hem Evi Hem Parası Yandı

Hem Evi Hem Parası Yandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2017 17:43
Hem Evi Hem Parası Yandı

Eğirdir İlçesi'ne bağlı Aşağıgökdere Köyü'nde besicilik yapan Mustafa Bilgiç'e ait dağ evinde yangın çıktı. Yangında ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Mustafa Bilgiç'in eşi Havva Bilgiç, kurbanlık satışından elde ettiği yaklaşık 40 Bin TL paralarının da yandığını söyledi.

 

Yangın dün sabah saat 10:00 sıralarında köyün dağlık alanında bulunan Mustafa Bilgiç'e ait dağ evinde çıktı. Besici Mustafa Bilgiç, sabahleyin erkenden keçileri otlatmak için dağa çıktı. Eşi Havva Bilgiç ise kendilerine ait bahçeye çalışmaya gitti. Tekrar evine dönüp, kapıyı açtığında alevleri gördü. Hemen komşularına haber verdi. Daha sonra ise olay yerine Isparta ve Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı arazör ve itfaiye ekipleri sevk edildi.  

 

Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yangın söndürüldü. Dağ evi tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Besicilik yaparak geçimini sağladıklarını belirten Havva Bilgiç ise, yangından Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık satışından elde ettikleri yaklaşık 40 Bin TL paranın da yandığını söyledi. Bilgiç, olayı ise şöyle anlattı. "Eşim sabahleyin erkenden keçilerimizi dağa götürdü. Bende bahçemize gitmiştim. Geri döndüğümde kapıyı açtım alevler gördüm. Ev gözümün önünde cayır cayır yandı. Daha sonra komşulara haber verdim. Geldiler söndürdüler. Ama evimiz kullanılamaz hale geldi. 40 kurbanlık küçük baş kurbanlık yetiştirmiştik. Onlardan elde ettiğimiz paramız evde duruyordu. Onlar da yandı" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.