Hem Milli Hem Dini Bir İklim!

Hem Milli Hem Dini Bir İklim!

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2018 15:20
Hem Milli Hem Dini Bir İklim!

Isparta Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Şöleni ve İftar Programı düzenledi. Modernevler Pazaryerinde gerçekleşen programda binlerce kişi iftar açarken, Sanatçı Turgay Başyayla da birbirinden güzel eserlerini Ispartalılar için seslendirdi. Başkan Günaydın, başta gençler olmak üzere tüm vatandaşların bayramını kutlarken, Ramazan ayının da bereket ve güzellikler getirmesi temennisinde bulundu. 

Isparta Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Şöleni ve İftar Programı düzenledi. Programda Sanatçı Turgay Başyayla birbirinden güzel eserlerini meydanı dolduran binlerce kişi için seslendirdi. Modernevler Mahallesi Pazar Yerinde düzenlenen programda iftar öncesinde çocuklar için orta oyunları, balon park, ebru gibi faaliyetler gerçekleştirilirken, programa Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da ailesi ile birlikte katıldı. 

İftar öncesinde konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, başta gençler olmak üzere meydanı dolduran binlerce kişinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.  “Değerli Ispartalı hemşehrilerim iftar programına hepiniz hoş geldiniz. İftarımıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

İftar programlarının hayır, uğur, bereket ve güzellikler getireceğine inandığını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şunları söyledi:

“Bugün özel bir gündeyiz. 19 Mayıs, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini kurmak için Samsun’a çıktığı gündür. Sevgili gençler hepinizin bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. 

Isparta’mızda bundan sonra daha da büyük projelere başlıyoruz. Biz önce Isparta’nın güzel olması için Türkiye’nin diğer vilayetlerinden farklı bir çalışma yaptık. Bütün şehrimizin altyapısını değiştirdik ve bin kilometre dayanıklı asfalt döktük. Gündüz ile birlikte geceleri de çalışıyoruz. Bunu ilk defa başaran Isparta Belediyesi oldu. Altyapısını bitiren şehiriz ve şimdi süratle üst yapılara, büyük projelere geçtik. Geleceğe yönelik otogarlar, alışveriş merkezleri çok değişik büyük projeler yapıyoruz. Yine Türk tarihinin benliğini unutmamamız için Dede Korkut Müzesi yapıyoruz. Ergenekon Müzesi yapıyoruz. Dünyanın neresinde bir Türk varsa Isparta onu ilgilendirecek. Isparta Türklüğün başkenti olacak. Türklüğün asaleti ve büyüklüğü Isparta’dan yükselecektir. 

Ramazan bize bereket ve güzellikler verir. 8 mahallemiz ve köylerimizde de iftar açacağız. Isparta Belediyesi hiç merak etmeyin eski belediye değil. Isparta Belediyesi bereketli ve zengin bir belediyedir. Gücümüz Allah’a şükür her yere ve her zaman yeter. Yediğiniz lokmaların hepsi helaldir. Biz helal kazançla bunları yapıyoruz. Hayırlı iftarlar diliyorum, memleketimizde bereket güzellikler olsun. Ülkemiz muasır medeniyetlerin üzerinde olsun. Isparta’mız tüm vilayetlerin üzerinde bir şehir olsun, Allah’ın izniyle olacak. Kimsenin bundan şüphesi olmasın” 

Konuşmanın ardından 2010 yılı Dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Hafız Alper Kanderun tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu ve dualar edildi. Meydanı dolduran binlerce vatandaş ezanın okunması ile birlikte oruçlarını açtı. İftarın ardından ise Mehteran gösterisi, çocuklar için Hacivat-Karagöz sahnelendi. 

Son olarak sahneye çıkan Sanatçı Turgay Başyayla da Türkiye’nin 7 bölgesinden eserleri meydanı dolduran vatandaşlar için seslendirirken, vatandaşlar Başyayla’nın söylediği parçalarla coştu ve eşlik etti.  

Program boyunca meydanı dolduran vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.