Hem Öğrencileri Hem Velileri Yıpratacak!

ALDER Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çelik, uygulamanın ancak darbe ortamında olabileceğini savunarak “Bu uygulama hem velileri, hem de öğrencileri yıpratacak” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2013 12:12
Hem Öğrencileri Hem Velileri Yıpratacak!

Dershane, okuma salonu ve etüt merkezlerinin kapılması tartışmaları devam ediyor. ALDER okuma salonlarının da kapsam içerisinde olduğunu dile getiren ALDER Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çelik, “ALDER Eğitim Kurumlarının teşviki ile MEB müfredatına göre eğitim öğretim veren okuma salonunda gönüllü öğretmenlerin ücretsiz eğitim vermesiyle 2013 yılında SBS ye giren 240 öğrencisinden 229’u tercihli liselere yerleşti. Bu okuma salonumuz geçen üç yılda 750 öğrencisini tercihli liselere yerleştiren kurum oldu. Okuma salonumuz İç İşleri Bakanlığının dernekler daire başkanlığınca hibe projesiyle akıllı tahta ile eğitim veren ilk merkez olduğu da herkes tarafından bilinmektedir. Bunca başarısına ve imkanına rağmen ALDER yönetimi olarak bugün (17.11.2013) eğitim öğretim verdikleri öğrencilerin velilerini derneğe çağırıp okuma salonunu kapatacağımızı ifade edeceğiz” dedi.

İLLEGAL DERSENELER OLACAK
Çelik, “Eğitim ve sosyal dayanışma felsefesini ilke edinen ALDER, fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerin ilköğretim ve lise çağındaki çocuklarına ücretsiz dersler vermekte, her türlü eğitim desteğinin yanında çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek toplumsal dayanışma ve kaynaşmayı sağlamaktadır. Isparta merkezde lise ve ortaöğretim toplam 750 kadar öğrenciye hizmet vermekle beraber Kuleönü, Atabey ve Gönen’de de öğretmen ve doküman takviyesiyle toplamda 1000 öğrencinin maddi ve manevi hamisi durumunda hizmet vermektedir. Geçen yılki kazanan öğrencilerden 4 fen lisesi, 18 Anadolu öğretmen lisesi,8 sosyal bilimler lisesi, 38 Anadolu ve düz imam-hatip lisesi 19 sağlık meslek lisesi 75 Anadolu lisesi 59 meslek lisesi toplam 229 öğrencisini tercihli liselere yerleştirerek eğitim hizmetlerine destek vermeyi sürdürmektedir. Ayrıca ALDER, kişisel gelişim faaliyetleri, şehir içi ve şehir dışı kültürel ve turistik geziler düzenleme, ailelere yönelik seminerler ve yaklaşık iki yıldır 30 bin kişinin katıldığı Türkçe olimpiyatları düzenleme, futbol turnuvaları, pilav günleri, piknikler vb. etkinlikleri her yıl katlayarak sürdürmektedir. Bunca faaliyetlerden sonra yasa gereği kapatma kararı bugün itibariyle velilere tebliğ edilecek, son olarak büyüklerimiz başta Başbakanımızın, Milli Eğitim Bakanımızın, tüm bakanlarımızın, vekillerimizin, iş adamlarımızın ve tüm kamu kuruluşlarımızın duyarlı davranarak bu yasanın geçmemesi konusunda elinden gelen hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz. Aksi takdirde illegal dershaneler psikolojik ve sosyolojik travmalar, hem öğrencilerimizi hem de velilerimizi yıpratacağını düşünmekteyiz” ifadelerini kullandı.

DARBE ORTAMINDA OLUR
Uygulamanın ancak darbe ortamlarında olacağını dile getiren Çelik, “Tüm bu ifadelerden sonra kapatırım demenin darbe ortamında olacağını, eğitim sisteminin kaosa sebep olacağını, ailelerin zor durumda kalacağını, milyonlarca liralık harcamaların boşa çıkacağını ve yapılanların da izahının olmayacığını düşünüyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum