Hem Yıkacaklar Hem Para Verecekler

Eski Özel İdare binasının yıkım ihalesi yapıldı. İhaleyi alan firma hem binayı yıkacak ve yeri temizleyecek, hem devlete 85 bin lira verecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2013 16:51
Hem Yıkacaklar Hem Para Verecekler

7 yıldır boş bekleyen ve özel İdareye ciddi maddi kayıplara neden olan Eski Özel İdare binasında nihayet somut bir adam atıldı.

Eski Özel İdare binasının yıkım ihalesi dün Encümen huzurunda yapıldı. İhaleyi alan Ankara firması hem binayı yıkacak, hem yerini temizleyecek, hem de Özel İdare Müdürlüğü'ne 85 bin lira para verecek. Yani devlet binayı yıktırdığı gibi üzerine para alacak.

Yıkım ihalesini alan firma ise binanın yıkımından çıkacak hurda inşaat malzemelerini alacak. Sonuçta devlet bu işten karlı çıkacak.

Eski Özel İdare binasının yıkılmasının ardından, yerine ne yapılacağı konusunda ise net bir karar alınmış değil. İl Genel Meclisi otel, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın otopark yapılmasını isterken, geçtiğimiz günlerde Eski özel İdare binasının yıkılmasının ardından, yerine ne yapılacağı konusunda ise net bir karar alınmış değil. İl Genel Meclisi otel, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın otopark yapılmasını isterken, geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Kadir Şallı farklı ve herkesin üzerinde uzlaşabileceği bir teklif gündeme getirmişti.

Şallı, binayı BAKA'nın yapmasını ve binanın ilk 3 katının Özel İdareye bırakılmasını teklif etmişti. BAKA'nın hizmet binasına ihtiyacı her geçen gün artarken, bu teklif tartışılmaya başlanmıştı.
Binan yıkılma süreci içinde yerine ne yapılacağı kesinleşecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum