HEM’de Baba Destek Eğitimi Sertifikaları Dağıtıldı

HEM’de Baba Destek Eğitimi Sertifikaları Dağıtıldı

Yayınlanma:
HEM’de Baba Destek Eğitimi Sertifikaları Dağıtıldı

Isparta Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından Zehra Ulusoy İlkokulunda Açılan Baba Destek Eğitimi Kursu Sertifika töreni kursiyerlerin katılımı ile düzenlendi.

Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsan Arıcı konuşmasında şunları söyledi; “Anayasamız başta olmak üzere tüm ulusal ve uluslararası mevzuatlarda; Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, Çocuk Koruma Kanunu, 10. Kalkınma Planı, Millî Eğitim Temel Kanunu ve MEB Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nde çocuğun ve ailenin korunması ile desteklenmesi esas alınmıştır. Aile Eğitimi Kapsamında mahallelerde açtığımız kurslara katılan annelerin taleplerinden ve babaların çocukların gelişimindeki öneminden yola çıkarak Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz tarafından Baba Destek Programı (BADEP) kursları başlatılmıştır.

Bu kurslarda babalarda çocuklarının gelişimine katkı sağlama konusunda farkındalık yaratmayı ve onlara bu konuda bilgi vermeyi amaçlıyoruz. Aile içinde demokratik davranışların gelişmesini, babaların çocuklarıyla daha kaliteli vakit geçirmesini, sağlıklı bir iletişim kurabilmesini, şiddet içeren davranışlarını değiştirmesini hedefliyoruz. Bu bağlamda ilimizde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzce Isparta’nın değişik mahallelerinde 0-18 yaş aralığında çocuk sahibi olan annelerimize yönelik 29 adet kurs düzenledik. Kurslarımızda 400 adet anne kursiyere eğitim verdik. Bu yıl ilimizde ilk defa düzenlediğimiz yaklaşık olarak 3 ay süren ve 14 oturumdan oluşan Baba Destek Eğitimi (BADEP) kurslarında eğitimi başarıyla tamamlayan 40 kursiyerimiz belge almaya hak kazanmıştır. İlerleyen dönemlerde de bu kursları değişik mahallelerde de açmaya devam edeceğiz” dedi.

Törende konuşan Zehra Ulusoy İlkokulu Okul Müdürü Üzeyir Türk de “ Bu eğitim programında öğrendiklerimiz, eminim ki hayatımıza yeni bir ışık tutacaktır. Geleceği yetiştiren siz değerli velilerimizin bu programa katılımınız ve vermiş olduğunuz destek, geleceğe ait umutlarımızı daha da güçlendiriyor. 14 hafta süresince, gün boyunca çalışıp yorgun olmalarına rağmen; büyük bir istek ve özveri ile, akşam 3 saatini bu eğitime ayıran değerli babalarımızı tebrik ederim. Bu eğitim programının okulumuzda açılmasında katkı sağlayan; Milli Eğitim Müdürlüğümüze, bizlere her türlü desteği veren ve işbirliği yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, zaman zaman programlarımıza katılarak bizleri gururlandıran AÇEV Bölge Sorumlusu Zafer Beye, seminer bilgilerini katılımcılarla paylaşan değerli eğitimcilerimize teşekkür ederim” Konuşmaların bitmesinden sonra belge dağıtımı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.