HEM'in Kurslarına Kaç Kişi Katıldı?

Hlak Eğitim Merkezi Kursları İlgi Gördü Mü?

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2019 09:12
HEM'in Kurslarına Kaç Kişi Katıldı?

Isparta Halk Eğitim Merkezi, vatandaşlara yönelik kurslar açmaya devam ediyor. Merkez bu kapsamda 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı içinde farklı branşlarda açılan bin 383 kursa 24 bin kursiyer katıldı.

Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı içindeki kurs ve kursiyer sayılarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Isparta’da bin 383 kurs açıldı, kurslara 24 bin kursiyer katıldı.

Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, “ HEM müdürlüğü olarak 2018 Eğitim öğretim yılı içerisinde toplamda bin 383 adet kurs açmış bulunmaktayız. Bu kurslardan 548 adedi genel kurs kapsamında açılan kurslardır, genel kurs kapsamında açılan kurslarda toplamda 10 bin 900 adet kursiyer kurslarımızdan faydalandı. Okuma yazma kursu kapsamında açılan kurslarımız 188 adet olup bu kursumuzdan da 948 adet okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız bu kurslarımız sayesinde okuma yazma öğrendiler. Mesleki ve teknik alandaki kurslarımızdan 647 adet olup toplamda bu kurslarımızdan 12 bin üzerinde vatandaşımız kurslarımızı tamamladı ve belgelerini aldılar, toplamına baktığımız zaman 2018 yılı içerisinde bin 383 adet kurs ve yaklaşık 24 binin üzerinde de kursiyerimize kurs bitirme belgelerini vererek bazılarını meslek sahibi bazılarını da ilgi duydukları alanlarda eğitimlerini tamamlamış olduk” dedi.
Müdür Yardımcısı Uygun, kentte kamu kurumları ile de birlikte çalıştıklarını kaydederek “Bazı kurslarımızı merkezimiz bünyesinde gelen başvurulara dayalı olarak açtığımız kurslar bazıları da değişik sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları tarafından bizlerden talep edilen kurslardır bu kurslarda en çok gençlik spor il müdürlüğü ile işkur il müdürlüğü ile, KYK öğrencilerimizle planladık il Kültür Turizm müdürlüğü hayrat vakfı yine tarım il müdürlüğü ile işbirliği içerisinde bağ budama, meyve ağacı budama kurslarımızı tamamladık bu dönem içerisinde STK’lardan gelen talepleri de değerlendirerek onların talepleri doğrultusunda kurslarımızı açmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.