Hep Birlikte Çabalayacağız

Hep Birlikte Çabalayacağız

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2018 16:53
Hep Birlikte Çabalayacağız

Basından sansürün kaldırılışın 110’ncu yıldönümü… Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı… Bu önemli günde gazetecileri Kamu Yönetiminin bir ailesi olarak gören Isparta Valisi Şehmus Günaydın gazetecilerle bir araya geldi. Vali Günaydın, gazetecilere seslendiği konuşmasında “Her zaman daha iyi için hep birlikte çabalayacağız” dedi. 

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, dün Polis Evinde gazetecilerle buluştu. 24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle gazetecilerle kahvaltıda buluşan Vali Günaydın, gazetecileri kamu yönetimi ailesinin bir parçası olarak gördüğünü kaydetti. 

HALKIN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ 

Programda ilk olarak Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan konuştu. Karahan, “Bugün 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü. Her ne kadar 1908 yılından sonra ilan edilen basındaki sansürün kaldırılmasıyla ilgili Basın Bayramı olarak dillendirilse de biz bugünü basın bayramı olarak kutlamıyoruz. Biz 24 Temmuz’u ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Basın Dayanışma Günü olarak kutluyoruz. Medya çalışanlarının maalesef özlük haklarıyla ilgili sıkıntılı durumları var ve halen çözülemedi. Umutlarımız her zaman yeşil kalmaya devam ediyor. Ama bir türlü özlük ve sosyal haklarımızla ilgili bir yeşerme durumu olmadı.  Elimizden geldiği kadar Isparta yerel medya çalışanları olarak Isparta’mıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Halkın haber alma özgürlüğünü en iyi şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Devletimizin, milletimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Sayın valimiz bizim her zaman yanımızda. Bu özel günümüzde sayın valimize teşekkür ediyoruz. Haber almamızdaki en büyük kolaylığı sizler sağlıyorsunuz” dedi. 

“ÖNEMLİ GÖREVLER YERİNE GETİRİYORSUNUZ”

Isparta Valisi Şehmus Günaydın da konuşmasında; “Hepinizin Basın Bayramını tebrik ediyorum. Çalışmalarınızdan ve bizlere vermiş olduğunuz katkıdan dolayı da hepinize teşekkür ediyorum. Demokrasimizin vazgeçilmez kurumlarından olan basınımızın çalışmaları ülkelerin gelişmesi, kalkınması, toplumun bilgilendirilmesi için son derece önemli. Basınımızın bu çalışması ülkemizin daha ileriye gitmesinde önemli ve anlamlıdır. Yöneticiler olarak bizler, gidemediğimiz, göremediğimiz, duyamadığımız olaylar karşısında en büyük desteği sizlerden görüyoruz. Sizlerin yardımıyla önemli ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını gideriyoruz. Ailelerimizin, gençlerimizin ve ihtiyaç sahiplerinin bize ulaşan kolu, kanalı oluyorsunuz. Bizler bu anlamda çok önemli görevleri yerine getirdiğinize inanıyoruz” dedi. 

“EN ÜCRA KÖŞEDE BİLE HABERLERİNİZ VAR”

Vali Günaydın, “Isparta’mızda en ücra köşede dahi basınımızın yapmış olduğu haberler ilgiyle takip ediliyor. Yaklaşık olarak 2 yılı aşkın zaman içerisinde 204 köyümüzün yaklaşık yüzde 85’ini takip ettim. Gittiğim köylerde teyzelerimizin ‘sayın valim sizi dün akşam sizi haberlerde izledim’ demesini çok önemli görüyorum. Sizlerin yapmış olduğu çalışmaların en ücra köşesinde ses getirdiğini görüyorum. Kuyucak ziyaretimde saçta ekmek pişiren iki teyzemin önündeki telefondan internet sitelerini takip ettiğini bizzat gördüm. Arttık bizlerin de yaptığımız çalışmalar da toplumun tüm kesimlerinin gözlerinin bizim üzerimizde olduğunu bilerek çalışmak gerekiyor. Görevimizi yaparken, haberleri yaparken bu vatandaşların da bizleri takip ettiğini düşünerek tarafsız, objektif ve toplumun faydasına olan haberleri yaparken onların da bizi izlediklerini, takip ettiklerini düşünerek haber yapmamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

“TAKIM OYUNU OYNUYORUZ”

Isparta’da bir takım oyunu oynandığını kaydeden Vali Günaydın, “Isparta’da takım oyunu oynadığımız, kenetlendiğimiz ve bir araya geldiğimiz müddetçe ilimizle ilgili aşamayacağımız hiçbir sorun olmaz. Geldiğimiz noktada birlikte hareket etmememizin çok önemli katkısı var” dedi. 

“GÜNÜ BİRLİK TURİZMDE İVME

O İVMEDE BASININ KATKISI VAR”

Kentin günübirlik turizm konusunda önemli bir ivme yakaladığını aktaran Vali Şehmus Günaydın, “Günübirlik turizmi konusunda en çok gelişim gösteren vilayetlerden birisiyiz. Tabiki bu nokta yeterli değil. Bunu kalıcı hale getirmek, Ispartalı hemşerilerimizin daha fazla kazanacağı altyapı çalışmalarını hep beraber gerçekleştirmek zorundayız. Bizler, basınımızın bu anlamda yapmış oldukları çalışmaları takdirle izliyoruz. Bu çalışmaların daha da güçlenerek, toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını, dertlerini yansıtacak şekilde gerçekleşmesi için gayretin artırılmasını sizlerden bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

“HEP BERABER ÇABA GÖSTERECEĞİZ”

Şehirdeki ihtiyaç sahiplerinin sağlık, eğitim gibi ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da gazetecilerin önemli roller üstlendiğini anlatan Vali Günaydın, “Nerede bir ihtiyaç sahibi var ise, bu sağlık, eğitim, ekonomik gibi her konuda sizlerin yaptığı tespitlerin çok büyük fayda olduğunu, bizlerin de bundan çok büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyoruz. 1 aylık Seyfi bebek vardı. Bu bebeğimiz ameliyatını oldu, tedavisi devam ediyor. Bu nasıl oldu? Basınımız, vatandaşlarımız, hepimizin bir araya gelmemizle bu gerçekleşti. Bu gibi birçok olayda bizler bir araya gelmesini bildiğimiz zaman iyi sonuçlar alabiliriz diye düşünüyorum.

Bizler, sizi kamu yönetiminin ailesi olarak görüyoruz. Sizlerin de göstereceği çalışma bütün alanlardaki kalitenin artmasını sağlayacaktır. Her zaman daha iyiyi yakalamak için hep beraber çaba göstereceğiz. Eksiklerimiz vardır, önemli olan bunun farkında olmak. Eksiklerimizi gidermek için herkesin taşın altına elini koyması lazım” dedi. 

“VATANDAŞ TARAFSIZ HABER İSTER” 

Gazeteciliğin tarafsızlık yönüne vurgu yapan Şehmus Günaydın, “Kamuoyunu bilgilendirirken, bir haber yaparken tüm tarafları dinleyip ona göre bir haber oluşturmamız en önemli olay diye düşünüyorum. Bir tarafı dinlemeden sadece bir tarafın görüşleriyle yapılacak haber hem objektif hem de faydalı olmaz. Görevimiz vatandaşlarımızı tarafsız ve objektif bilgilendirmek ise mutlaka tüm tarafları dinleyerek haber yapmamızın daha iyi sonuç getireceğini düşünüyorum. Tüm vatandaşlarımız böyle istiyor. Tek taraflı yapılacak açıklamalar olayın gerçek boyutlarıyla ortaya konulmasına imkan vermeyebilir. Ama bütün tarafların düşüncelerinin, söylemlerinin derlenip kamuoyuna aktarıldığında sonuç ülkemizin ve Isparta’mızın lehine olacaktır” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.