Her 3 Evden 1'inde İnternet Var

Türk Telekom il Müdürü Mehmet Taşdöğen, 2013 yılı sonu itibariyle Isparta merkezde 42 bin internet kullanıcısı olduğunu belirterek, "Her 10 kişiden birisi sabit internet kullanıyor. Buna ayrıca cepten kullanılan internet verileri dâhil değil" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2014 13:55
Her 3 Evden 1'inde İnternet Var

2013 yılı sonu itibariyle Isparta’da sabit internet kullanıcı sayısı 42 bine ulaştı. İnternet kullanımında Türkiye ortalamasının yüzde 8 olmasına karşm bu oranın Isparta’da yüzde 10 seviyelerinde olduğunu belirten İl Türk Telekom Müdürü Mehmet Taşdöğen, İsparta’nın bu konuda iyi olduğunu söyledi.

ÜÇ EVDEN BİRİNDE İNTERNET VAR

Verilerden ve elde ettikleri bilgilerden yola çıkarak İsparta’nın internet kul¬lanım durumunu ve kimlerin daha çok internet kullandığını ortaya çıkaran Taşdöğen, “Isparta merkezin konut sayısı ve nüfusu baz alındığında her 3 evden l’inde internet kullanılıyor. Ayrıca yine her 10 kişiden birisi internet kullanıyor. Buna cepten kullanılan internetler dahil değil” değil.

EN ÇOK 20-30 YAŞ ARASI KULLANIYOR

Öte yandan kayıtlara bakıldığı zaman interneti en çok lise ve üzeri mezun kimselerin kullandığına dikkat çeken Taşdöğen, “İnterneti en çok lise ve üzeri mezunlar kullamyor. Yine kullanım yaşma bakıldığında ise 20 ila 30 yaş arası interneti en çok kullanan kesim” diye konuştu.

GENÇLERİ EMEKLİ MEMURLAR TAKİP EDİYOR

Diğer taraftan İnterneti en çok kullananlarda gençlerden sonra emekli memurların geldiğine dikkat çeken Taşdöğen, “Kayıtlarımıza göre interneti gençlerden sonra en çok emekli memur kesimi kullanıyor. Bu bir nevi Isparta’nın internet haritasını ortaya koyuyor. Bizim öngörülerimiz bu şekilde” dedi.

FİBER İNTERNET KULLANIMI ARTACAK

Son olarak fiber internet altyapısını Isparta merkez dahil olmak üzere İlçelere de götürmeye başladıklarını ve artık hızlı internet kullanım devrinin başlayacağını dile getiren Taşdöğen, “Şu an Isparta merkezin büyük bir kısmı ve birçok ilçemizde fiber internet kullanımı başladı. Bunu daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra Isparta hızlı interneti rahatlıkla kullanabilecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum