Her Davranışı Bize Bir Hikmeti Öğretir

Her Davranışı Bize Bir Hikmeti Öğretir

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Kasım 2019 14:30
Her Davranışı Bize Bir Hikmeti Öğretir

STH Derneği Isparta İl Başkanı Mustafa Sağlam Mevlid Kandili sebebiyle yayınladığı mesajında “Hazreti Muhammed (SAV) ile gelen vahiy ışığı gönülleri aydınlattı. Bu vahiy ışığının bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini, vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve topyekün yeryüzü ahalisi için Mevlit Kandilinin barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Hazreti Peygamber'in her davranışı bize bir hikmeti öğretir. O, bizim için her şeyiyle örnektir. Baba olarak örnektir, eş olarak örnektir, öğretici olarak örnektir ve yönetici olarak örnektir.

Hazreti Muhammed'in(SAV) ırk, dil, renk, yaş, cinsiyet ve sosyal statü farkı gözetmeksizin insana yani yeryüzünün şerefli halifesine sorumluluklarını ve taşıdığı emaneti öğretti.

Hazreti Peygamberi rehber kabul edenler, hırs ve iştahlarına yenilerek, doğayı tahrip etme yerine onu kendisinin emanetinde olan bir değer olarak, kabul ederler. Hiçbir zaman zulmün ve zalimin yanında değil her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olurlar. Hasılı müminler bütün peygamberlerin ve Peygamberimizin davasının sadece ve sadece iman, ahlak, adalet ve merhamet davası olduğunu kabul ederler ve bu değerleri kendilerine dava yaparlar.

Bugün körelmeye yüz tutmuş hassasiyetler, ubudiyeti unutmuş zihinler, hırs, tamah, kibir ve güç tutkusuyla kararmış kalpler, belleğini yitirmiş, medeniyetinin değerlerini heba etmiş toplumlar O'nun mevlidini idrak ederek Peygamber efendimizin örnekliği ve rehberliğiyle yeniden bir doğuşa muhtaçtır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk ve İslam dünyasının Mevlid Kandilini en kalbi duygu muhabbetlerimizle tebrik eder, hayırlara vesile olmasını cenab-ı haktan niyaz ederiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.