Her Detay Düşünüldü

Her Detay Düşünüldü

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2015 16:51
Her Detay Düşünüldü

Isparta Belediyesi önü yer altına 3 katlı otopark yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bin 750 metrekare oturum alanına sahip otoparkın toplam inşaat alanı ise 5 bin 250 metrekareden oluşuyor. Fore kazıkların çakıldığı ve yeraltındaki ilk katının hafriyat çalışmalarının tamamlandığı otoparkta fore kazıklar arasına çelik halatlardan oluşan ve her biri 21 metreye ulaşan yatay direkler açılarak beton dökülüyor.

İnşaat alanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, otopark yapımında ileri teknoloji kullanıldığını söyledi. Otoparkların yapımı için öncelikle bir şehrin altyapısının tamamlanması gerekliliğine dikkat çeken Başkan Günaydın, yağmur suyu altyapı çalışmalarının da Isparta’da tamamlandığını belirtti. Yağmur suyu probleminin çözülememiş olması durumunda ise yer altı otoparkların ciddi yağışlarda su baskınlarına uğrayabileceğini dile getiren Günaydın, böyle bir sorunun şehirde yaşanmayacağını aktardı.

Belediye önünde başlanan yer altı otoparkının Türkiye’nin en modern otoparkları arasında olacağını dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, proje kapsamında otoparkta profesyonel havalandırma, aydınlatma, otomatik park sistemi olacağını kaydetti. Yine otoparkın zemininin özel kaplama yapılacağını ifade eden Başkan Günaydın, otoparka girenlerin haz duyacağını, karanlık ve korku duyulan bir yer olmayacağını anlattı.

Yapılarda en önemlisinin de dayanıklılık olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Otoparkta dayanıklılık ve yapı ömrü başta olmak üzere her detay düşünüldü. İnşaatta C40 beton kullanılıyor. Bu da dayanıklılık süresini artırıyor. İnşaatı belediyemizde görevli 3 mühendis arkadaşımız her an kontrol ediyor. Burası huzurlu ve güven veren bir otopark olacak” dedi.

Belediye önü yer altı otoparkının üstünün de yine yeşil alan olacağını ve park olarak tanzim edileceğini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, park içinde proje çalışmalarının son aşamada olduğunu belirtti.

Şehirdeki trafik sorununun çözümü için otoparkların gerekliliğine de değinen Başkan Günaydın, kısa süre sonra Özel İdaresi eski Binası arkasındaki belediyeye ait alanda da yer altına 4 katlı otopark inşaatı çalışmalarının başlayacağını dile getirdi. Bu alanda da belediye önü yer altı otoparkı gibi aynı teknolojinin kullanılacağını kaydeden Günaydın, “İnşa edilen otoparklarımız Türkiye’nin en lüks ve kullanışlı otoparkları olacak. Her şey yolunda gidiyor. Gerek belediye olarak burada görev alan arkadaşlarımıza gerekse inşaatı yapan müteahhit firma çalışanlarına teşekkür ediyorum. Soğuk, kar, kış demeden çalışıyorlar. 8 ayda bitmesi planlanan otoparkımızın daha kısa sürede bitirileceğine inanıyorum. Otoparkımızın şimdiden halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum