Her Şartta Erken Seçim Olacak!

Her Şartta Erken Seçim Olacak!

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Temmuz 2015 19:01
Her Şartta Erken Seçim Olacak!

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, 7 Haziran seçim sonuçlarına göre Türkiye'yi erken seçim beklediğini ancak bunun en az 2 yıllık kurulacak bir hükümetin ardından gerçekleşmesi gerektiğini savundu. Yalçın AK Parti-MHP koalisyonu için ise "Hassasiyetlerimiz dikkate alınırsa görevden kaçmayız" yorumunda bulundu.

Türkiye, 7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon ya da erken seçimi tartışıyor. Bu tartışmaların ışığında MHP İl Başkanı İsa Yalçın, yaşanan süreci değerlendirerek, gelecekle ilgili fikirlerini ortaya koydu. Bir sınavdan bir tane sonuç çıkacağını ve eğer herkes söylediklerine devam edecekse MHP'nin bunun içinde olma şansının bulunmadığını belirten Yalçın, "Bir koalisyon hükümeti kurulacak. Bu hükümette MHP'nin hassasiyetleri dikkate alınacaksa partimizin bu görevden kaçmayacağını Sayın Genel Başkanımız söyledi. Ama mevcut şartlarda çözüm süreci, yeni anayasa çalışmaları devam edecekse HDP veya CHP ile devam edebilirler" dedi.

SİYASETTE İLKELİ DURUŞ GÖSTERMEK GEREKİR

Öte yandan MHP'nin sanki direndiği ve HDP'yi zorladığı yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren Yalçın, şöyle devam etti; "Siyasette ilkeli duruş göstermek gerekir. Biz seçim beyannamemizde bir koalisyon kuralım demiyoruz. Hepsinin arkasındayız ama ortak müşterekler olduğu gibi asla vazgeçemeyeceğimiz konular var. Örneğin terör örgütünün uzantısı ve maşasıyla hiçbir ortak yanımız olamaz. AKP'nin tabanı eğer MHP'yi istiyorsa bizimle nasıl hükümet kurulacağını onlar daha iyi bilmektedirler. Yok, MHP'yi bir maşa olarak kullanmak istiyorlarsa onların aklı, fikri yetmez, kendimizi kullandırmayız.

AKP TABANI BİZE MESAJ VERMEK YERİNE KENDİ YÖNETİCİLERİNE VERMELİ

7 Haziran'da sandık sonuçları ortaya çıktığında bir tedirginlik oldu. MHP ile HDP'nin milletvekili sayılarının eşit olması milleti endişelendirdi. Millet kendisine en yakın ve garanti bir siyasi partiyi yüzde 65 oranında MHP görüyor. MHP'nin bu konuda milletin karşısında emin kılan şeyler var. Bunlar yerine getirildikten sonra zaten MHP hiçbir şeye hayır demez. Taban bunu istiyorsa AKP'nin tabanı bunu bize mesaj vermek yerine kendi yöneticilerine vermeli ki; onlar da bu koalisyon şartlarını oturup masaya konuşabilsinler.

OY ALACAĞIZ DİYE NE HÜKÜMETİN İÇİNDE YER ALIRIZ NE DE SEÇİME GİDERİZ

Seçim sonuçlarında koalisyon, yeniden seçim gibi düşünerek hareket eden bir siyasi parti değiliz. Bizim için Türkiye'de yüzde 99'un oyu ile yüzde 1'in arasında fark yok. Tabii ki tek başına iktidarı hedeflemiş bir siyasi partiyiz. Ama oy alacağız diye ne hükümetin içinde yer alırız ne de seçime gideriz. Millet iradesinin tecelli etmesi ve sonuç bulması için ne gerekiyorsa onu yaparız.

KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ DEDİĞİMİZDE MİLLET YANLIŞ ANLIYOR AMA...

Türkiye'de her şartta erken seçim olacak. Ama bu şimdi hükümet kurulmadan ihtimal 1-2 yıl sonra olacak. En sağlıklısı herkesin söylediği gibi en az 2 yıllık bir hükümet. Buna da seçim hükümeti diyorlar. Türkiye'de 13 yılın sıkıntısı var. Bir rahatlama döneminin olması lazım. AKP tabanından neyi istediklerini söylüyorlar ama bunu söylerken neyi istemediklerini de söylüyorlar. AKP bir çılgınlık edip tabandaki mesajlara karşı hareket edecek olursa da o zaman Türkiye'de yeni bir siyasi dönem başlar. Biz terör örgütüyle veya terör örgütüne hizmet edecek bir hükümetle asla yolumuza devam etmeyeceğiz. Milletin istediği bu ülkenin bekasıdır. Kırmızı çizgilerimiz dediğimizde millet yanlış anlıyor ama MHP'nin olmazsa olmazı bu ülkenin geleceğidir. Geleceğini tehlikede gördüğümüz zaman MHP'nin tüm fertlerinin yapamayacağı hiçbir şey yoktur."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum