Her Şey, Mıntıkadaki Huzur İçin…

Isparta’daki 3. Huzur Toplantısı Gülistan Polis Merkezi mıntıkasında yapıldı. Toplantıya katılım beklenenin üzerinde olurken, bölgede yaşanan birçok sıkıntıya da çare bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2012 13:23
Her Şey, Mıntıkadaki Huzur İçin…

Isparta Emniyet Müdürlüğü’nün kentte bulunan üç ayrı polis merkezi mıntıkasında düzenlediği Huzur Toplantısının 3.’sü önceki gün Gülistan Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda İl Emniyet Müdürü Mehmet Or’un yanı sıra, Emniyet Müdür Yardımcıları Esat Dulkadiroğlu, Doğan Cangül, Asayiş Şube Müdürü Ayhan Işık, Trafik Denetleme Şube Müdürü Tarık Korucu, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Aysu, Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Vekili Özgür Taşkın, polis merkezi amirleri, mıntıkada yer alan mahalle muhtarları, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.
İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, katılımcılarla tek tek tokalaşırken, toplantıya yapılan katılımdan dolayı memnuniyetini ifade etti.
Katılımcılar ise yaklaşık 2 ay önce ilde göreve gelen Or’a ‘Hoşgeldiniz’ diyerek görevinde başarılar dilediler.

Huzur Toplantısının açılış konuşmasını Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Özgür Taşkın yaparken, katılımcılar İl Emniyet Müdürü Or ve beraberindekilere sıkıntılarını anlatma fırsatı buldular.
Toplantıda, ağırlıklı olarak gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmaları, sigara – alkol ve uyuşturucu kullanımını azaltma, trafik kazalarının önlenmesi ve kontör dolandırıcılığı ile ilgili kısa filmler izlendi.
Sunumların ardından İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, tek tek katılımcıların sorunlarını dinleyerek çözüm noktasında görüşlerini aktardı.
Gülistan Polis Merkezi mıntıkası sınırlarında yer alan vatandaşlar ağırlıklı olarak, gürültü çıkaran motosikletler ve tehlikeli şekilde araç kullanımından şikayetçi olduklarını ilettiler.

Daha sonra il merkezindeki sinyalizasyon sorunlarına da dikkat çeken vatandaşlar, park ve bahçelerde uygunsuz vaziyette görülen gençlerin polis tarafından uyarılmasını talep ettiler.
Gençlerin alkol – bali ve tiner gibi zararlı madde kullandıklarını dile getiren mıntıka sakinleri, polisin bu tür durumlara karşı daha duyarlı olmasını isterken, bölgede fuhuş olaylarının arttığını aktardılar.
Özellikle şehir merkezine uzak noktalarda yer alan mahalle sakinleri, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or’dan hırsızlık konularıyla alakalı ekip ve devriye sayısının artırılmasını istediler.

Bütün bu şikayet ve önerilerin yanı sıra toplantıya damga şube ise Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü oldu. Özellikle okul müdürlerinden takdir toplayan TDP Ekipleri, mahalle muhtarları ve okul çevrelerinde yaptığı çalışmalarla övünç kaynağı oldu.
Toplantı, sorunların dinlenmesinin ardından yapılması gerekenler ve çözüm üretimi noktalarında tamamlanması gereken konuları içeren İl Emniyet Müdürü Or’un açıklamalarının ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASAYİŞ