Her Şey Onların Geleceği İçin

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Onlara Geleceklerini Hediye Et’ projesi kapsamında Hediye Un Fabrikası İlkokulu Ana sınıfına ziyaret edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2014 14:50
Her Şey Onların Geleceği İçin

Minik öğrencilere polislik mesleğine bakış açılarının şekillendirilmesi için eğitim verildi. Yapılan programa Emniyet Müdürü Caner Tayfur’da katıldı.
Proje kapsamında çocukların polislik mesleğine bakış açıları olumlu yönde şekillendirecek ve ileride ülkesine vatandaşına ve sosyal hayata aidiyet duygusu ile yetiştirilmesi için "Polis-Can", "Polis-Canan" karakterli maskotlar yapıldı.

Projeyle birlikte il merkezinde bulunan 65 anaokulu Toplum Destekli Polisler tarafından ziyaret edilecek ve çocukların zihninde polis, suç ve suçtan korunma kavramlarına ilişkin doğru bilgilerin yerleşmesi için çocuğun ileri ki yaşlarında polisi ve devleti doğru algılamasına etki edecek.

Faaliyete katılan çocukların polisle bağının güçlendirilmesi, polisi kendisine yakın görebilmesi amacıyla çocuklara dağıtılmak üzere Farklı polis branşları kıyafetleri ve Polis temalı anahtarlık, hediye edilecek. Ayrıca bu ziyaretlerde çocuklara şehir hayatının özellikleri, şehir hayatında uyulması gereken kurallar, bireysel haklar, başkalarının haklarına saygı gösterilmesinin önemi gibi kavramlar üzerinden birlikte yaşama kültürü oyunlar eşliğinde anlatılacak.

Başlatılan bu projeyle 65 anaokulunda eğitim gören 3 bin 393 çocuğun tamamına ulaşılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.