Her Şey Vatandaşın Güvenliği İçin

Her Şey Vatandaşın Güvenliği İçin

Yayınlanma:
Her Şey Vatandaşın Güvenliği İçin

Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yolcu gibi davranarak bindikleri şehirlerarası otobüslerinde, sürücülerin kural ihlali yapıp yapmadıklarını denetliyor.

Şehir içi ve şehirlerarası yollarda faaliyet gösteren toplu taşıma araçları üzerinde denetimlerini devam ettiren Emniyet Müdürlüğü, kural ihlali yapan sürücülere ceza uyguluyor.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün talimatı gereğince Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsleri sivil kıyafetli trafik personelimizce otobüs firmasının ve otobüs şoförlerinin bilgisi olmadan otobüse yolcu olarak binip seyahat süresince otobüs şoförünün trafik ihlali yapıp yapmadığı hususları denetlenmektedir.

Bu kapsamda 29-30/06/2015 tarihlerinde Isparta Ankara arasında gidiş geliş olarak yapılan denetimlerde bir firmaya ait yolcu otobüsü ile görevlilerimiz tarafından yapılan yolculuk esnasında otobüs sürücüsünün zaman zaman cep telefonu ile görüşme yaptığı ve kırmızı ışık ihlali yaptığı tespit edilmiştir. Sürücüye Karayolları Trafik kanunun 73. maddesi 88 TL ve 47/1b maddesi gereğince 189 TL olmak üzere toplam 277 TL para cezası uygulanmıştır. Otobüsü kullanan yedek şoför ise yolculuk boyunca hiç emniyet kemeri takmadığı tespit edilmiş ve Karayolları Trafik Kanunun 78/1a maddesi gereğince 88 TL para cezası uygulanmıştır.

Yolculuk bitimi görevlilerimiz yolculara hitaben kendilerini tanıtarak, otobüs şoförünün hangi trafik kuralını ihlal ettiği ve uygulanan trafik idari para cezası bilgisi verilmektedir.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak Otobüslerin karışmış olduğu ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarını en aza indirmek ve vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir yolculuk yapmasını sağlamak için çalışmalarımız devam etmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.